2020-09-01 716 浏览
系屋企无野做,写返之前帮衬过嘅小店先。而家佢地好似仲做紧外卖优惠,可以留意下💛政府未停晚市之前,呢间小店夜晚好多人支持,我地食果晚都等左差唔多10枱😎想食晚饭就要早啲去攞飞喇🔆总共叫左3样野,加$18升级左套餐,多左个沙律、餐汤同餐饮。个汤几好饮,饮到一半先记得影相😂1️⃣经典卡邦尼意粉卖相讨好! Btw好浓嘅carbonara,但唔会觉得好腻,值得一试🤤2️⃣法式红酒炖牛肋条(配饭)可能因为价钱贵啲,我见无咩人提起佢,但佢真系值两个字:出色😍好重酒味,牛肋条煮得好淋、一啲都唔韧👍🏼个餐包一碗白饭,但个汁送饭简直一流,啲𩠌又足料!!!! 所以我同屋企人忍唔住,一齐叫多左一碗白饭share😂3️⃣唐扬炸鸡咖哩蛋包饭虽然几废话,但滑蛋真系好滑🤤炸鸡同咖哩就味道正常,无话特别特别惊艳可能因为有炖牛肋条做比较🤣但如果佢作为lunch嘅选择,系唔错✅4️⃣紫薯鲜奶有套木色碟仔加匙羹又几别致🤭饮落口感几醇厚,但紫薯味唔够突出,同埋两者味道唔太blend,表现一般👻总括嚟讲: 主菜表现出色🤩饮品可试叫其他特饮/ 安全款😛

1️⃣经典卡邦尼意粉
经典卡邦尼意粉

2️⃣法式红酒炖牛肋条(配饭)
法式红酒炖牛肋条

3️⃣唐扬炸鸡咖哩蛋包饭
虽然几废话,但滑蛋真系好滑🤤
炸鸡同咖哩就味道正常,无话特别特别惊艳
可能因为有炖牛肋条做比较🤣
但如果佢作为lunch嘅选择,系唔错✅
唐扬炸鸡咖哩蛋包饭

4️⃣紫薯鲜奶