2022-08-04
#庆祝生日 #中式西式.好快就到攸桐爸生日啦唔知您哋会钟意用咩形式同另一半庆祝呢?攸桐爸一向都无咩 #仪式感所以好多时都会话无所谓啦,是但啦但我就唔同啦~我觉得点都要食餐好,开心吓嘛~于是我就同攸桐爸去咗呢度2️⃣人世界咗一晚啦~.COMO Italian Restaurant & Bar📌西湾河鲤景湾苏豪东A期太康街55号GA26-31号舖.攸桐爸一向都系星期日就会照顾哂我哋⓷位女士所以佢生日,点都要同佢食餐好慰劳吓嘅!!呢间餐厅地方宽敞又够浪漫💕.攸桐爸好钟意食生蚝🦪架所以我哋叫咗前菜♦️ 生蚝🦪(6 只) (Fresh Oysters)如果比起专门食蚝的一定会差少少但佢都好好食好Creamy同新鲜!!.♦️ 加泰罗尼亚龙虾🦞沙律(Lobster Caralan Salad)呢个沙律🥗佢系整只龙虾🦞开边再将虾肉切粒配埋蕃茄仔同沙律🥗菜!正👍🏻!啲龙虾好新鲜爽口弹牙!仲要呢只龙虾🦞超多肉!😋😋😋.主菜♦️ 大虾🍤龙虾汁烩意大利🇮🇹饭 (Risotto with King Prawns in Lobster Sauce)大家都知意大利饭煮法同一般米饭系唔一样意大利饭系生米炒成熟饭所以食落龙虾汁
好快就到攸桐爸生日啦
唔知您哋会钟意用咩形式同另一半庆祝呢?
攸桐爸一向都无咩 #仪式感
所以好多时都会话无所谓啦,是但啦
但我就唔同啦~我觉得点都要食餐好,开心吓嘛~
于是我就同攸桐爸去咗呢度2️⃣人世界咗一晚啦~
COMO Italian Restaurant & Bar
📌西湾河鲤景湾苏豪东A期太康街55号GA26-31号舖
攸桐爸一向都系星期日就会照顾哂我哋⓷位女士
所以佢生日,点都要同佢食餐好慰劳吓嘅!!
呢间餐厅地方宽敞又够浪漫💕
攸桐爸好钟意食生蚝🦪架
所以我哋叫咗
前菜
♦️ 生蚝🦪(6 只) (Fresh Oysters)
如果比起专门食蚝的一定会差少少
但佢都好好食
好Creamy同新鲜!!
呢个沙律🥗佢系整只龙虾🦞开边再将虾肉切粒
配埋蕃茄仔同沙律🥗菜!正👍🏻!
啲龙虾好新鲜爽口弹牙!
仲要呢只龙虾🦞超多肉!😋😋😋
主菜
♦️ 大虾🍤龙虾汁烩意大利🇮🇹饭
大家都知意大利饭煮法同一般米饭系唔一样
意大利饭系生米炒成熟饭
所以食落龙虾汁好丰富
意大利饭吸哂龙虾汁
口感烟韧,大虾超爽脆!!
♦️ 意式香辣肉肠薄饼 (Salami Pizza)
味道唔洗讲,真系好好食😋
但我钟意就系佢个饼底好香脆松化!
♦️ 烤肉眼扒配忌廉蘑菇汁 350g
(Grilled USA Angus Rib Eye Steak with Creamy Mushroom Sauce)
嚟到块扒真系好大呀!
我哋叫咗5成熟!
切开嚟啱啱好!食落好Juicy同入口即溶!
而且仲有好浓郁嘅牛味~😋😋😋
唔点个酱汁都好好味了!!
点咗忌廉蘑菇汁系另一番风味!
甜品
♦️ 自家制意大利风格芝士蛋糕 (Homemade Cheesecake, Italian Style)
个Cheesecake 都有好香浓嘅芝士味!
但佢加咗少少🤏🏻柠檬🍋汁
食落好fresh又唔”漏”!
饮品
♦️ Iced Cappuccino
♦️ Iced Latte
整体评分:最高为🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服务:🟣🟣🟣🟣🟣
环境:🟣🟣🟣🟣🟣
地点:🟣🟣🟣🟣🟣
总括嚟讲,COMO Italian Restaurant & Bar无论地点,食物出品超正!
坐位宽敞又舒服,有个靓景可以打卡!
浪漫💕又有情调,想饮返2杯又可以过隔离饮!
呢间真系要Bookmark,一定会再访呀!!!
@comohk
#攸桐妈饮饮食食游踪 #攸桐妈 #攸桐妈妈游乐团 #zozimama #6B29production #路边研究事务所 #6B29 #西湾河美食 #香港美食 #852foodie #852mama #hk #hkmama #hkmami #二胎妈妈 #hkkol #foodie #hkfoodie