2023-08-31
朋友唔食鱼生,但大家都想食放题,上OP揾到呢间串烧炸物放题,所以卜位试试。地点在观塘市区往山上方向,小小隐蔽但唔难揾。我哋18:30嚟到已经坐咗几枱,好彩有卜位。餐厅环境干净亦少油烟味,饮品可在雪柜自由斟,呢个做法好好,不用浪费,亦减少使用胶樽,推介菊花蜜~可以串烧网烧都可以自助调味,个人化选择,啱晒重口味的我,亦兼顾到唔食辣的朋友,推介加麻辣粉同孜然粉调味!我哋先点一堆炸物及清酒煮蚬。清酒煮蚬够浓酒味,而且粒粒饱满无沙。炸物配泰式甜辣酱,有泰式鱼饼,泰式虾饼,芝士鱼条,吉列生蚝,吉列鱿鱼圈,唐扬鸡块,榴连波波。一上枱就好震撼,每款都热辣辣又唔会炸到过火,正!推介唐扬鸡块及芝士鱼条,味道很好。呢度食物分咗网烧同串烧,我哋每款都点一d。网烧类推介海鲜,有蒜蓉烤蚝及蒜蓉青口,蒜蓉酱调味实在太正,连d汁都捞埋。蚝同青口都无腥味,而且够大只,烧完唔会缩水,大推!鸡翼都很好烧,好容易烧到皮脆肉嫩,个人最爱麻辣鸡翼,encore左几次。串烧类推介蜜汁叉烧猪柳及美国壳饲牛肋条!2款肉质都唔错,而且加埋调味料,同外面$20串的串烧一样~由于太喜欢个蒜蓉酱,所以最后加件蒜蓉茄子作结尾。另外想赞一赞呢度并
由于太喜欢个蒜蓉酱,所以最后加件蒜蓉茄子作结尾。另外想赞一赞呢度并无漏单问题,所有食物上枱又快又齐,我同朋友都食得好开心,下次再约~