2021-03-18
今次同左朋友去左永光中心一间高档餐厅食饭,价钱相宜得嚟仲坐得好舒服,倾计谈心一流😚见到menu 谂唔到叫dinner set 定five course menu,最后朋友话不如一人叫一个就好,无主见既我就紧系无所谓啦一上头盘既牛角包同芝士软包,热辣辣配上特制牛油,整个面包甜而不腻一小口就食得出满足感😚而我呢个带子樱花虾沙律,好新鲜,酸醋配上沙律菜同新鲜带子碎同樱花虾干,有口感而且食得出酸醋入面有落苹果肉中和,盛意十足而我加左38蚊饮龙虾汤,龙虾汤上面既小粉末系由虾壳磨成,所以绝对唔洗惊,而佢既龙虾汤口感绵密,入口甜中带少少虾膏既苦味,如果可以配埋一开始既包就好啦🥐万众期待终于去到主菜, 朋友要既同我都好似,分别系烧澳洲M5和牛下肩肉同美国顶级封门柳!我地都叫左5成熟,但可惜我觉得有少少部分略嫌熟左少少,而中间部分都okay 入口即溶。如果中意肥肥地又有肉味既我推荐食封门柳,如果中意有咬口又有肉汁既可以食3成熟既下肩肉,我谂会适合大家🥰 至于甜品方面,就有朱古力三重奏配上热情果雪芭 同埋黑芝麻mousse cake 🍰 对于一个麻麻地朱古力既我,就揽住左个黑芝麻mousse cake 爱
万众期待终于去到主菜, 朋友要既同我都好似,分别系烧澳洲M5和牛下肩肉同美国顶级封门柳!我地都叫左5成熟,但可惜我觉得有少少部分略嫌熟左少少,而中间部分都okay 入口即溶。如果中意肥肥地又有肉味既我推荐食封门柳,如果中意有咬口又有肉汁既可以食3成熟既下肩肉,我谂会适合大家🥰 至于 甜品方面,就有朱古力三重奏配上热情果雪芭 同埋黑芝麻mousse cake 🍰 对于一个麻麻地朱古力既我,就揽住左个黑芝麻mousse cake 爱不释手,黑芝麻味浓厚,好似食紧一啖啖芝麻咁,不过如果佢可以做到硬身少少 好似cheese cake 咁样既质地,我相信会更加好食,同埋会更容易系口入面留较长既时间。