2023-11-03
一个人成日唔知喺观塘食咩好🤔,误打误撞揾到森‧汤咖哩🥘,汤咖哩原来系北海道名物,可以拣辣度💥,食果时餐厅建议1️⃣先饮一啖汤咖哩,2️⃣舀一啖饭浸落咖哩汤食,3️⃣汤同饭要分开食,估唔到食咖哩都可以咁有仪式感👏!我堂食完决定打包多份比老公做下午茶~🔸飞驒和牛汉堡扒汤咖哩呢份叫咗原味,咖哩辛辣惹味,和平汉堡扒相当厚,肉味香浓,有咬口,仲超级juicy🤤‼️🔸香煎带子汤咖哩(外卖)带子超大粒! 肉质弹牙,呢份汤咖哩叫咗少辣,咖哩味一样咁香,仲提升咗带子鲜味🤩每份咖哩都有多种蔬菜配料,例如南瓜、西兰花🥦、秋葵、薯仔、萝卜🥕、茄子等等,我就最钟意南瓜,索晒咖哩汁甜甜地好好食。薯仔都好香,食得出预先炸过,脆脆地。.跟餐可以加$10加前菜+饮品,前菜系鱿鱼丝同虾干,烟韧,少少辣,好开胃。饮品拣咗冻绿茶,清甜解腻,好解渴~另外叫咗吉列蚝、鱿鱼卷,份量有诚意,炸得香脆,食得好满足💯😙
🔸飞驒和牛汉堡扒汤咖哩
🔸香煎带子汤咖哩(外卖)