2018-08-19
辣到喷火其实呢几个字我好少会打出嚟,因为其实我个人本身都钟意食辣,餐餐都无辣不欢,我自己都觉得自己可以食到中辣左右啦。但系呢度辣嘅程度可以话系100级,因为未食到落口,就咁望个锅底已经系非常自红,微滚嘅时候,不自觉会c咳左几声,莫讲话在将啲食物就落去,再食落去𠮶种辣。。但系呢一种感觉就系好正,哈虽然个锅底非常之辣,但系佢用上嘅红油同埋佢嘅配料系非常之香,渣唔多,食落去非常之惹味。除咗个锅底之外呢度啲配料都系比较特色嘅,因为佢除咗一碟碟啲配料之外,佢会有串串香,一支支竹签穿上唔同嘅食物,放落锅到煮都唔怕唔见。各人扲住竹串吃,别有一番风味。呢度嘅收费系特别嘅,因为佢系以每一支竹签食完之后嘅重量计算,我亦都问过100g的话大概系20支左右,而100g只收75蚊,一支不过3蚊多d,几抵食下。特别推荐系猪皮同呢个牛肉包葱,点解会拣猪皮,因为猪皮可以索到晒所有锅底嘅汁,料特别系辣汁,食落去非常之过瘾。除咗串串香之外,呢度亦都会有啲热食和甜点,好似呢部炸醋肉,即叫即整热辣辣,火锅,之前食一个都非常之香口。仲有呢一个红糖冰粉系解辣嘅首选。
仲有呢一个红糖冰粉系解辣嘅首选。