好耐都冇食麻辣火锅啦,今日谂起呢一间餐厅,就决定再嚟食一次啦! 😋😋虽然麻辣火锅真系好刺激,但系久唔久都会口痕想去食下,所以汤底梗系要叫鸳鸯汤,其中一个系麻辣,另一个系唔辣,咁样就可以balance番唔会话太辣。除咗麻辣汤底,令一个系杂菌汤,都几清同几甜。配菜方面,建议大家一定要叫碟雪花牛肉,真系超级靓,你睇吓啲雪花极度均匀,加埋麻辣汤,超正!其他肉类配菜叫左午餐肉、芝士肠,Overall嘅质素都非常之好我觉得呢一间火锅店最正嘅系,好适合两个人去食,因为全部配料都有半份选择,唔会话一定要叫成份,就算系两个人,都可以试到好多唔同种类嘅配菜。蔬菜同主食,我哋就叫咗粟米同埋竹笙、鲜腐竹、红薯粉,粟米超级鲜甜,竹笙同埋富足都系吸汤之选,红薯粉如果摆落去麻辣汤度就会好入味~环境方面我觉得呢一度都坐得舒服嘅,所以都推介俾各位想食麻辣火锅嘅朋友~

除咗麻辣汤底,令一个系杂菌汤,都几清同几甜。
半份精选肥牛

手打虾滑
羊肉
海蛏
  • 纽西兰精品羊肉卷
  • 美国安格斯优质肥牛(半份)