2019-07-19
荃新天地好多美食选择,今晚行行下街见到呢间马来西亚餐厅虾面店有二人套餐几抵食就决定试下食啦!二人套餐$228包左两碗面,小食鸡翼+串烧,两款自选菜式,两杯饮品同两款甜品!🔥自家制冰糖柠檬薏米水(冻)餐厅好贴心自动走冰,咁唔会出现冰溶左搞到杯饮品淡左嘅情况!柠檬薏米水感觉几清新!🔥辣味虾汤底虾肉肉片掺掺掺掺即系油面加米粉,想食到两种面嘅拣呢个就最岩!值得一赞佢个辣味虾汤,饮得出用好多虾头去熬制,好重虾嘅鲜味!👍🏻🔥咖哩叻沙汤底鱼片四宝掺掺呢个汤底比较浓郁同埋咖喱味好重,不过略为偏辣,四宝每款有一旧,鱼片有两块,重点系豆卜会索晒个汤底,好好味!🔥另外加左个炸鱼皮$20劲脆冇油益味,点两个浓郁汤底黎食一流!🔥白胡椒肉骨油条肉骨大大旧,浸落碗咖哩汤面到索埋个叻沙仲正!反而个胡椒汤比较咸,好重胡椒味。🔥五香脆炸豆腐豆卜+鸡翼+串烧配上沙嗲汁、青柠汁、酸甜酱,食起上黎不会太油腻!🔥榴梿咖央多士🔥摩摩查查(热)入面有香蕉、芋头、蕃薯加椰奶食到好饱好饱,$228有咁多款唔同野食真系好抵食!
🔥自家制冰糖柠檬薏米水(冻)
🔥辣味虾汤底虾肉肉片掺掺
🔥咖哩叻沙汤底鱼片四宝掺掺
🔥另外加左个炸鱼皮$20
劲脆冇油益味,点两个浓郁汤底黎食一流!
🔥白胡椒肉骨油条
🔥五香脆炸豆腐豆卜+鸡翼+串烧
配上沙嗲汁、青柠汁、酸甜酱,食起上黎不会太油腻!
🔥榴梿咖央多士
🔥摩摩查查(热)
入面有香蕉、芋头、蕃薯加椰奶
食到好饱好饱,$228有咁多款唔同野食真系好抵食!