2021-05-24
在Openrice订了枱, 原本今晚想吃海鲜锅...但因为海鲜唔够数量, 所以侍应建议我哋改为食小菜.......由于已经坐低咗! 所以经过朋友商量后决定改为食小菜! 我哋点左几个𩠌....未食饭侍应送咗我哋食一个柠檬鸡脚...味道都OK嘅!黎得川菜馆梗系要试吓食辣子鸡呀!因为唔系间间做得好食!所以今次要试吓依间好唔好食!辣子鸡一嚟到...我哋几个女仔都大嗌哗好大碟!红当当好似好辣咁D鸡炸得好好!好脆身! 鸡粒大小啱啱好!低赞味道一流!唔会太咸亦唔会过辣!第二是炸大肠...表面颜色已经好靓,不是太红或太黑! 望上去好吸引!皮脆又有弹性不过味道可以再浓味D需要再改进下!笫三个是天下第一骨, 是猪脾骨!一口都系肉有少少孜然的味道!如果再重多少少孜然味就非常野味!不过都好味!第四个是清炒莴笋丝可能叫得太多辣菜!这个非常好味!莴笋丝炒得刚刚好!咬落去爽爽地!好过吃什么土豆丝呢第五个是麻婆豆腐....这个不得不赞好!因为我哋几个女仔都超爱吃辣野!这个麻婆豆腐辣得来, 好刺激捞饭简直系一流! 下次再来就要再试水煮鱼希望下次一样咁好食
下次再来就要再试水煮鱼希望下次一样咁好食