2024-03-06
今次要同大家分享下最近去食嘅一个广东菜馆,呢度嘅菜色真系出奇地好味!首先系招牌酸菜鱼。一上枱,鱼肉嫩滑,酸菜腌得刚刚好,酸酸甜甜嘅味道系好开胃。而且酸菜鱼汤底都好香浓,令人食到停唔住。另一道必试嘅菜式就系麻辣鸭肾。鸭肾切得薄薄嘅,煮得刚刚好,口感鲜嫩弹牙。麻辣酱汁好香辣,但又唔会太辣,令人回味无穷!仲有麻辣鱼皮都系唔错嘅选择。鱼皮爽口,沾上一啲麻辣酱,辣味同鲜味一齐爆发喇!每一口都咬得到鱼皮嘅口感同香辣滋味,实在太过瘾!蒜蓉炒油麦菜,油麦菜嘅口感都好爽脆,保持咗菜嘅原汁原味。最后要讲下嘅就系干锅自选啦!锅里面有好多选择,我地拣左孜然味、微辣、肥肠、羊肉片、秋葵同五花腩。每一款都有独特嘅风味,可以满足唔同口味嘅人。如果你钟意尝试不同嘅滋味,干锅自选绝对系一个好好嘅选择!
蒜蓉炒油麦菜,油麦菜嘅口感都好爽脆,保持咗菜嘅原汁原味。