2018-06-18 510 浏览
今日出铜锣湾time square shopping,都饿左好耐啦!快D揾野食先行到上去bazzar个到, 都几想食川菜, 见到三希楼,门面都好grand几高级!! 无辣不欢既我就即管试下先😎坐底左点壶荼先~ 我最钟意系点菊花茶, 因为感觉清香脱俗点左2样appetixer 就系沙拉鲜笋, 同埋honey 蕃茄我比较钟意蕃茄, 因为又fresh 又甜! 好好味!!!🌶水煮桂花鱼好一片红海哦!!! 实在太eye catching啦!!!其实我不太喜欢出街食鱼,因怕有鱼骨, 但我今次食一条骨都冇啵~鱼片没有腥味,嫩滑的, 又唔易散食水煮菜, 总点要食底下的薯粉及大荳芽,薯粉及大荳芽吸收了水煮汁, 很好食但超爆辣 .越食越有惊喜 (呢个时间要俾个like餐厅 因为每张枱都有tissue) 红油抄手细细粒,数量多~皮薄馅靓,抄手沾满酱汁同蒜蓉,好好味呀 而且抄手沾满酱汁和蒜蓉,浓甜中带D微辣,十分不错。 荷叶饭也够香的,好足料,有冬菇瑶柱, 肉粒同埋虾米 而且饭身成棕色,好入味。食唔晒拿回家,第二天翻蒸味道仲好好呢。 烩炒莴苣丝蔬菜类我地选了莴苣丝, 因为莴苣系营养价值较为丰富的蔬菜之一,

坐底左点壶荼先~ 我最钟意系点菊花茶, 因为感觉清香脱俗

我比较钟意蕃茄, 因为又fresh 又甜! 好好味!!!

🌶水煮桂花鱼
好一片红海哦!!! 实在太eye catching啦!!!
其实我不太喜欢出街食鱼,因怕有鱼骨,
但我今次食一条骨都冇啵~鱼片没有腥味,嫩滑的, 又唔易散

红油抄手
细细粒,数量多~皮薄馅靓,抄手沾满酱汁同蒜蓉,好好味呀
而且抄手沾满酱汁和蒜蓉,浓甜中带D微辣,十分不错。

食唔晒拿回家,第二天翻蒸味道仲好好呢。

烩炒莴苣丝

蔬菜类我地选了莴苣丝, 因为莴苣系营养价值较为丰富的蔬菜之一,经常食用对健康有益架! 而且食得咁辣 ,健康D好D~ 呢到既 清炒莴苣丝好大碟,食落有清甜感。

仲有甜品流沙包
一黎解下辣