2023-06-17
首先要赞一赞职员服务态度真系好好,见到在场有一半都系熟客,代表住餐厅客人回头率高👍🏻。当我地安排好位置后职员亦有介绍餐牌,再俾时间我地慢慢拣。🐤#至尊麻辣鸡煲 (半只) ($158)▪️见到至少用咗两种辣椒去煮,香味好足▪️虽然我哋叫小辣,但辣椒嘅数量都唔惹少嫁😳▪️鸡件非常入味唔会干柴▪️最抵赞系叫加汤唔系就咁倒啲水俾你,而系加鸡煲本身嘅麻辣汤,所以就算食到尾味道都唔会淡😍之后就介绍下我地叫咗啲咩配料啦👇🏻🐷#西班牙黑豚肉 ($98)▪️一碟有十几片▪️半肥瘦质质感都几弹牙🐑#内蒙古羊肉卷 ($78)▪️份量同猪一样咁多(仲平啲添😝),一卷卷折成两行▪️肉质较爽带少少羊骚味▪️同麻辣汤底十分夹✨🫔#响铃卷 ($32)▪️八件全部大大旧▪️虽则唔系即炸相对冇咁脆但至少冇油益味🥙#时蔬拼盘 ($58)▪️有油麦菜、金菇、黄芽白同埋福花▪️蔬菜新鲜同洗得好干净🥰▪️吸哂汤底嘅味道,好浓但亦十分吸油(特别系油麦菜)另有主食,我觉得呢边餐牌嘅食物特别抵食👇🏻🍜#酸辣粉 ($48)▪️可以再细分至四碗▪️红薯粉烟烟韧韧,口感极佳▪️酸与辣达至一个完美的平衡🥣#桂花冰粉 ($28)▪️冰粉本身冇味道,口感似啫喱,冰冰凉凉沟埋红糖水甜
🐤#至尊麻辣鸡煲 (半只) ($158)
▪️见到至少用咗两种辣椒去煮,香味好足
▪️虽然我哋叫小辣,但辣椒嘅数量都唔惹少嫁😳
▪️鸡件非常入味唔会干柴
之后就介绍下我地叫咗啲咩配料啦👇🏻
🐷#西班牙黑豚肉 ($98)
▪️一碟有十几片
▪️半肥瘦质质感都几弹牙
🐑#内蒙古羊肉卷 ($78)
▪️份量同猪一样咁多(仲平啲添😝),一卷卷折成两行
▪️肉质较爽带少少羊骚味
▪️同麻辣汤底十分夹✨
🫔#响铃卷 ($32)
▪️八件全部大大旧
▪️虽则唔系即炸相对冇咁脆但至少冇油益味
🥙#时蔬拼盘 ($58)
▪️有油麦菜、金菇、黄芽白同埋福花
▪️蔬菜新鲜同洗得好干净🥰
▪️吸哂汤底嘅味道,好浓但亦十分吸油(特别系油麦菜)
另有主食,我觉得呢边餐牌嘅食物特别抵食👇🏻
🍜#酸辣粉 ($48)
▪️可以再细分至四碗
▪️红薯粉烟烟韧韧,口感极佳
▪️酸与辣达至一个完美的平衡
🥣#桂花冰粉 ($28)
▪️冰粉本身冇味道,口感似啫喱,冰冰凉凉沟埋红糖水甜甜地好解辣
▪️配料有提子干、果肉
▪️可以分好几碗
饮品都有好多款👇🏻
🍷#欲望酸梅汁 (一杯$28)
▪️同酸梅汤有啲分别,但味道仍系酸酸甜甜的
▪️几开胃同大杯,两个人share都够饮
大家如果经过不妨试下,我个人认为酸辣粉真系好食👍🏻,午市时段过嚟食个lunch都唔错。下次嚟会再试埋#自选香锅😛。