2018-09-07
我系正宗无辣不欢既人但系香港想食一啲平平地又可以过下辣瘾既地方唔多今次比我发掘到一间我想不断encore既小舖- 川婆婆❤️❤️❤️川婆婆里面无任何座位如果立食 位置亦只系够两至三个人但大热天时都无阻我冒著大汗去食里面既食材同面底都可以自由配搭我同朋友一直系重型选择困难症患者拣左好耐先拣到🤣我就拣左鸡肉 鱼腐 牛百叶 加宽粉 中辣朋友就拣左 肥牛 墨鱼丸 芋丝 加宽粉 小辣我地都加宽粉系因为宽粉够吸辣😏一望到碗里面既红 麻辣控既我就开始兴奋😈第一啖要试下个辣wowwwwww一开始系感觉到辣然后慢慢有麻既感觉 味道同外面卖得好贵既四川麻辣火锅有得比❤️鸡肉唔老 鱼腐够吸辣 而牛百叶最好食 佢具备左鸡肉同鱼腐既优点于一身宽粉比起火锅店窄身 正常味道 但就系差系未够吸味上面成碗嘢都好足料好多 够做午餐或者晚餐🙈超快咁我就好享受咁食完 但我朋友叫左小辣 因为觉得太辣 所以食得好慢自问我朋友都算食到少少辣ga🙈所以如果对自己食辣无太大信心既人第一次试可以试左bb辣先顺带一提 里面既姐姐们都有啲焖ga 所以大家要有心理准备不过 因为太适合钟意食辣既我 我都会去encore😏😈😈
但系香港想食一啲平平地又可以过下辣瘾既地方唔多
自问我朋友都算食到少少辣ga🙈
所以如果对自己食辣无太大信心既人第一次试可以试左bb辣先
顺带一提 里面既姐姐们都有啲焖ga 所以大家要有心理准备
不过 因为太适合钟意食辣既我 我都会去encore😏😈😈
查看之前的留言 ()