2018-06-18 2248 浏览
难得终于冇落雨,放假可以去远少少行街,今日同友人去左屯门市广场shopping,经过呢间稻成小馆川菜餐厅,嗜辣既我地又点可以放过呢个难得既机会餐厅环境好舒服,柔和既灯光特别既室内设计,感觉好有feel依家店里有期间限定既巴蜀烤辣鱼,即刻放底弃左食片皮鸭既念头。另外我地仲嗌左四川酸辣汤,夫妻肺片,小笼包,炝炒高丽菜。上菜时间算快,唔使等好耐就已经有野上枱。夫妻肺片-片片大而薄,麻辣鲜香,质地软嫩,一口接一口停唔到,开胃小菜一流四川酸辣汤-配料份量啱啱好,酸辣适中,实属开胃佳品。小笼包 - 每笼有4件,份量啱啱好,皮算薄身但唔会一夹即散,热辣辣既汤汁,香甜既味道,绝配。炝炒高丽菜-呢个系我最欣赏既菜式,因为越易整既野越难整得好食,但呢个高丽菜绝对够哂获气,而且辣味完全溶入菜入面,一流。烤鱼-我地拣左中辣,烤鱼系黄花鱼,唔算多骨,烤鱼烤得好靓,肉质鲜嫩,唔鞋口仲有个辣都做得好出色,不过烤鱼入面就冇任何既配菜,就有少少失望。但总括黎讲若果再次去屯门行街,稻成小馆必定会再次光顾。
难得终于冇落雨

餐厅环境好舒服,柔和既灯光
特别既室内设计,感觉好有feel

另外我地仲嗌左四川酸辣汤,夫妻肺片,小笼包,炝炒高丽菜。

上菜时间算快,唔使等好耐就已经有野上枱。

四川酸辣汤-配料份量啱啱好,酸辣适中,实属开胃佳品。

但总括黎讲若果再次去屯门行街,
稻成小馆必定会再次光顾。