2018-07-31 1693 浏览
身边的老饕朋友,不约而同大赞呢间新开张的尚港味,话粤菜了得次余,川菜亦好正,搞到我辣瘾起,要来麻辣一番。 店子就在前糖街CEO Neway的位置,一过马路便有亡命飞Van搭,直到我家楼下,方便得很。 不要以为新登场,无乜人知,生意会麻麻。其实只是我早来,一点过后,高朋满座。 要有杯冻饮,以防万一,否则辣到hihi时,远水救不了近火。经理推荐荔枝冰,今期买一送一。反正吃辣,多来一杯也无妨。 首次光临,要一热菜一凉菜小试牛刀,如果掂既话再拉埋辣友们搞个局。 蒜泥白肉卷,薄薄的猪肉片唔会有一阵雪味,包裹著爽脆的青瓜造成卷状,口感几好。面头铺上蒜茸及红油,辣劲不弱,味道正宗,来得清爽醒胃。 麻甩一点,要份干锅虾。海虾够大虾,摆盘花过心思,似乎靠得住。虾壳查实最入味,所以应要用口咬开,唔好用手搣,除非你顶唔顺佢既辣。虾肉爽口,麻辣俱备,清埋垫底的青椒、洋葱,乜乜乜,愈吃愈精彩。 临尾整碗凉粉降一降火,舒服晒! 找个机会再来,试埋佢既小菜和烧味,顺便搞个川粤时空局?

临尾整碗凉粉降一降火,舒服晒!

找个机会再来,试埋佢既小菜和烧味,顺便搞个川粤时空局?