一望落去觉得有提鲜同吊味既泰式食材🇹🇭做餐厅名都几得意😂 装修几有东南亚风味,亦啡色同深色木系🪵为主,有唔同藤做既装饰🎍,亦有唔同民族既油画🖼️,上面吊左啲月球灯🌕💡,暗暗地几有情调,可以慢慢坐同倾计💬~ 野食方面选择好多,几正宗同埋有风味都唔错~(5 😍 系满分,🤩系半分) 泰式蟹肉炒饭 🇹🇭🦀🔥🍚 - $158 (好味指数:😍😍😍😍)个炒饭🔥🍚炒得几干身,粒粒分明,鸡蛋🥚同蟹肉🦀既份量都好多,鸡蛋🥚香口,蟹肉🦀软腍绵密,鲜甜juicy,面头仲有啲脆卜卜既蟹籽🟠、酸甜多汁既番茄仔🍅、香甜爽口既洋葱🧅、清香既葱同清新爽口既青瓜🥒,再济埋少少青柠汁🍋‍🟩就无咁油腻同清新啲~ 如果可以咸少少就更加好~牛油鸡咖喱 🧈🐥🍛 - $138 (好味指数:😍😍😍😍🤩)鸡肉🐥以大量香料腌制,个咖喱🍛系用印度牛油🇮🇳🧈同埋番茄🍅孜然粉、姜黄粉、红椒粉等等既调味料煮成,而印度牛油🇮🇳🧈其实系酥油,系喺牛油🧈入面分解水分同牛奶脂肪🥛过滤之后剩低既黄油,气味亦比一般既牛油浓烈,所以更加香浓惹味,里面既鸡肉🐥份量都好多,几重鸡味🐥同juicy,如果再嫩滑啲就更加好~蒜蓉烤饼 🧄🔥🫓 - $38 (好味指数:😍😍😍

(5 😍 系满分,🤩系半分)
泰式蟹肉炒饭

牛油鸡咖喱 🧈🐥🍛 - $138 (好味指数:😍😍😍😍🤩)

蒜蓉烤饼 🧄🔥🫓 - $38 (好味指数:😍😍😍😍)
叫得咖喱🍛又点可以少得烤饼🔥🫓呢😜 大边点惹味开胃既咖哩汁🍛,一边食饼🫓真系既正🤤 个饼🫓咬落去已经感受到麦香🌾同香口惹味既蒜香🧄,食落唔会油腻,厚度啱啱好,外脆内软,带啲烟韧同湿润~
串烧沙爹 (鸡肉 / 猪肉 / 牛肉)

串烧沙爹 (鸡肉 / 猪肉 / 牛肉) 🔥🍢🐥🐷🐮 - $128 (好味指数:😍😍😍😍)
串烧🍢就有鸡🐥、牛🐮、猪🐷,肥瘦适中,烧到🔥面头脆脆地有啲焦香,唔会过㶶同干,肉质嫩滑juicy,烧完有油香,啲肉都唔会梅,唔会痴晒喺条竹签到😜 尤其系猪🐷同鸡🐥既鲜味几出,如果牛🐮再浓味啲就更加好~ 配埋香甜惹味既花生沙爹酱🥜仲正~
泰式椰菜苗

泰式椰菜苗 🇹🇭🥬 - $108 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
个泰式🇹🇭既调味用左鱼露、蒜蓉🧄、辣椒🌶️,上面再撒左少少炸蒜🔥🧄,香浓惹味,唔会过咸同过油,可以辟除菜🥬既草青味🌱,又可以提鲜~ 啲椰菜苗🥬索晒个汁啲精华,口感爽脆,如果可以腍少少就perfect啦~
椰子雪糕

椰子雪糕 🥥🍦 - $58 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
食完咁多有获气🔥既野之后食翻个冻冰冰既甜品就啱啱好😌 呢个椰子雪糕🥥🍦系佢地自家制既,口感几得意,系似沙冰🍧而唔系行软滑路线,奶味🥛几香浓,椰子🥥味几突出,感觉清新解腻,亦都刨左少少烟韧既椰肉🥥,里面再加左啲花生粒🥜,会香口啲同口感丰富啲~

好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍
泰式蟹肉炒饭
串烧沙爹 (鸡肉 / 猪肉 / 牛肉)
泰式椰菜苗
椰子雪糕