2021-10-26
辣绝滋味,回味无穷 红馆 (海堤街) 突如其来既寒风,低至19度,就想食辣味暖胃暖身揾到呢间小店,只开星期1-5,周末休息,衬住周末前来试招牌麻辣大鱼蛋, 红油口水鸡, 山东老陈醋皮蛋,麻辣牛肉萝卜面2个人食小碟2款,主食2款,真系辣劲滋味,教人回味一夜原先老板话无晒鱼蛋,好彩最后仲有一份,3粒大鱼蛋用麻辣汁煮过香辣惹味,又麻又辣,大鱼蛋好处系弹牙又多肉汁,唔会好粉仲好鲜甜陈醋皮蛋仲有麻辣汁,又香又辣又酸香,麻劲浓鲜皮蛋鲜浓,小辣都好劲,但系又忍唔住食清晒最辣一定估唔到,竟然系麻辣牛肉汤面,小辣一样洒满辣椒碎同葱花因为几款都系冷盘,个辣味反而无咁浓同突出,热汤面,辣味系更加浓烈萝卜清甜,牛肉嫩滑份量多,葱花芝麻加辣椒油,又香又浓味面身弹牙吸汤,近似拉面口感 叫小辣最稳阵,真心好食红油口水鸡 入口先香后辣再麻,最后会有香料既咸香味,层次丰富个汁系冷盘冻食,个辣味感觉无咁劲同浓,鸡肉厚嫩,皮爽肉滑,加埋辣汁食一流香辣惹味,捞饭一流消费$250评分8/10红馆 (海堤街) 鲗鱼涌海堤街18-22号地下D10号舖#川菜 #麻辣 #太古美食
突如其来既寒风,低至19度,就想食辣味暖胃暖身
揾到呢间小店,只开星期1-5,周末休息,衬住周末前来试
2个人食小碟2款,主食2款,真系辣劲滋味,教人回味一夜
陈醋皮蛋仲有麻辣汁,又香又辣又酸香,麻劲浓鲜
皮蛋鲜浓,小辣都好劲,但系又忍唔住食清晒
萝卜清甜,牛肉嫩滑份量多,葱花芝麻加辣椒油,又香又浓味
面身弹牙吸汤,近似拉面口感 叫小辣最稳阵,真心好食
香辣惹味,捞饭一流
消费$250
评分8/10
红馆 (海堤街)
鲗鱼涌海堤街18-22号地下D10号舖
#川菜 #麻辣 #太古美食