某日同朋友经过十八座狗仔粉,我话我未食过,朋友觉得我好奇怪,话呢啲野应该系由细食到大㖞🤔。真系?我只食过银针粉咋㖞,好啦,今日lunch趁有机会就走去试下!坐低叫左细粉细翅,我见份量唔大应该食得哂,咁就一次过满足哂两个要求喇😁。落单时阿姐问我加唔加猪油渣,会香啲口感丰富啲, 我话好吖😊。其实狗仔粉个质地有啲糊,有啲结,我一般唔会钟意嘅,但因为加左葱同猪油渣,有啲脆口香口野混下,味道又唔错噃。我见菜牌有大大只字「辣菜甫」,应该系好野,于是我就加左一匙... 好好味呀, 菜甫本身好脆口又够哂辣,加落去成碗野提升哂啦😍😋👍跟手我仲落多两大匙添😁食完粉就试下个翅啦,碗翅感觉好多料,每匙都舖满火鸭丝同木耳,虽然的觉得结左啲,但火鸭嘅烟香味同木耳嘅爽脆加埋大量胡椒粉,真系令你好想快啲清左佢😅为左佢嘅辣菜甫,我觉得都可以久唔久嚟帮趁下嘅😝。

跟手我仲落多两大匙添😁

为左佢嘅辣菜甫,我觉得都可以久唔久嚟帮趁下嘅😝。
2018-08-30
午餐