2021-08-12 646 浏览
热焫焫,喺屋企叹冷气打边炉好过瘾🔥!屋企人钟意日式边炉,尤其猪骨🐷汤底够浓郁,我就无辣🌶️不欢。咁就一于试下吉野家嘅蕃茄汤底🤗,真正[日本边 x 本地辣]!可以自己决定加几多本地秘制辣酱🌶️🌶️入蕃茄汤底🍅,无论一个辣定系十个辣都可以自己话事😎!我觉得佢酸酸辣辣嘅汤底,好开胃😆!我仲会留返一半辣酱直接点𩠌料食,惹味加倍😋!我就几钟意呢个配搭,外面都有蕃茄汤底,但呢度蕃茄味浓,正!边炉定食配埋优质谷饲肥牛🐮,经特别切片,点煮都唔韧。我钟意佢每片都满满牛肉香味,打边炉真系一流。仲有年糕福袋,索晒酸辣汤汁,烟烟韧韧,刺激味蕾又好有口感😋。芝士竹轮都好有惊喜,每啖都有满满芝士流出。嗌埋杯抹茶红豆特饮🥤,红豆好甜好味道,又有口感,同抹茶好夹,焫辣时饮一啖,解辣又解热😌!成个边炉套餐可以 fit 晒全家唔同人嘅口味,大满足🤤,下次一定要再嗌!辣蕃茄汤底吉边定食 $48起咋,4:30pm后有得嗌,堂食外卖都可以😉。

外卖自取