餐厅: 麥記美食
资讯:

2009-11-25 144 浏览
我巳经住系呢区都巳经过20年喇, 而自己又喜欢食街边野. 小学既时候都巳经帮衬佢地.. 由木头车到而家食物都仍然系保持新鲜及水准. 爱吃辣既食家, 一定要试他们自家制作的辣酱, 就算系点鱼蛋之外; 不防可以作锅贴调味. 不得不提既系佢地既墨鱼, 曾经跟老板倾计既时候. 我问佢d墨鱼既肉质唔同出面其他鱼蛋档, 比较爽口及有鲜味. 原来佢地既墨鱼系每天在街市新鲜入货并唔系冰鲜既.至于上海小食, 真系唔赞唔得. 首先必定赞系- 锅贴, 皮薄好脆; 其次系佢地既葱油饼亦即系武大郎, 呢样系要每日3点先有得食. 好早就会卖清光. 基本上5点去都巳经卖得7788.
我巳经住系呢区都巳经过20年喇, 而自己又喜欢食街边野.

2009-11-24
  • 锅贴