仲有几日就喺西方情人节,咁啱亦喺新十五,即喺我哋中国人嘅元宵佳节,你准备好跟你嘅情人点庆祝未?就算嫌贵唔想嘥钱出去食情人节套餐,总要少少哋买个蛋糕或甜品嚟应吓节嘅 。今年,美心以「Our Love Story我们的爱情故事」为题,出咗一系列情人节蛋糕及甜品,让你不经意缔造一点浪漫时刻,使你嘅恋爱日志多添难忘一页 。除咗将彩虹蛋糕、天使蛋糕及魔鬼蛋糕「情人」化咗为「心之彩虹」、「恋爱天使」、「性感魔鬼」外,有几款节日限定嘅全新创作,则更为吸引 ,分别喺「玫瑰之都」、「恋爱故事甜品盒」、「情人之吻」、「Mickey & Minnie心深相爱」共4款,小弟有幸获公关送赠前者两款,撞正同一班好姊妹晌潮庭食开年饭,率先让我哋感受一吓佢嘅「味」力 ! 玫瑰之都Rose Garden $128 平平无奇嘅美心饼饼,拉出嚟嘅「玫瑰之都」士多啤梨忌廉蛋糕,就算无玫瑰跟手,以其瑰丽嘅卖相,一样可以叫爱人倾心。犹如粉红玫瑰花束嘅三层渐变粉红色忌廉,由上而下,由浅到深,一个个忌廉唧花,另配上3颗立体心型白朱古力及红桑子味脆果粒作为点缀,确喺浪漫心甜嘅造型,同枱女士们无不哗哗作响 。而里面以士多
各款情人节蛋糕及甜品
玫瑰之都Rose Garden $128

。而里面以士多啤梨海绵蛋糕,配搭混有士多啤梨果肉嘅忌廉,层层相间,海绵蛋糕极为松软,又够回弹力,而忌廉打得幼滑非常,确实好睇又好味
。3颗心型白朱古力,何不抽起一粒,换上求婚介子,向挚爱表达爱意承诺,谱写人生另一页

推广日期:2月4-28日
恋爱故事甜品盒Our Love Story $78
1套包括两个心型慕丝蛋糕:红桑子及朱古力,连特别情人节礼物盒,讲到个礼物盒就宁舍优雅,粉红暗花,加衬心心、花形、蝴蝶仿钻石图案,极富心思,为爱侣带嚟甜蜜惊喜

推广日期:2月4-16日
恋爱故事甜品盒Our Love Story
红桑子心型慕丝蛋糕

海绵清蛋糕底,注满红桑子慕丝,中间夹有红莓果冻,以特制喷枪做出鲜红色朱古力粉嘅绒面,再以3粒新鲜红桑子及点点金箔作为点缀,尽显矜贵。慕丝柔滑,带有好香莓味,中间嘅果冻有点微酸,而新鲜红桑子酸香醒神
朱古力心型慕丝蛋糕

朱古力脆脆饼底,加上朱古力脆珠,注满朱古力慕丝,并喷出啡色朱古力粉绒面,再以手造朱古力粒及金箔点缀,型格十足。慕丝少甜而甘苦,脆珠卜卜脆,更添口感趣味。两款慕丝蛋糕,满载层层爱意!
情人之吻 French Kiss $128
虽然无试到,据介绍,喺传统法国情人节嘅朱古力蛋糕,外层以白朱古力及粉红糖浆打造成云石效果,极具视觉之效;而内层由海棉蛋糕、云喱嗱焦糖布丁,再加入红桑子果冻及榛子朱古力忌廉组合而成,朱古力更采用法国Cacao Barry品牌,味道层次复杂,犹如恋爱中嘅经历点滴,真喺听落都想试。
推广日期: 2月4-27日

Mickey & Minnie心深相爱 $28
以小杯牙形式,由下而上,喺士多啤梨慕丝、意式奶冻及士多啤梨啫喱,加上新鲜士多啤梨及Mickey & Minnie咀咀嘅朱古力片,见证牠俩90年细水流长嘅爱情,喻意永恒嘅甜蜜时光,更喺米奇迷唔可错过嘅甜品
推广日期: 2月4-28日

咁多款情人节蛋糕或甜品,各有不同心意,快快决定好买下其中一款,为你及爱人嘅爱情故事,写下动人心弦嘅一页
。祝愿有情人晌情人节开心快乐,情人节以外嘅日子,都喺甜甜蜜蜜
外卖自取
其他