2021-05-12
呢间苏妈.苏妈真系好受欢迎,见唔少youtuber & foodie 极力推荐!不过亦有人话名过其实、大叫失望🤭 评价好两极,都唔知信边个好🤔 所以我今次决定同条佬过嚟试一试帮大家解答疑问🤣一嚟到发现苏妈.苏妈喺同一条街开设咗两间舗,分咗A&B舖,两间舖之间只系相隔一个舖位,系无互相打通嘅👀 我就直接入咗去A舖😸❤️ 辣死你吗 配仁当牛肉 $58辣死你吗系直译 Nasi Lemak💁🏻♀️ 一碟有好多配菜,有仁当牛肉、椰浆饭、青瓜、花生、干鱼仔、虾片、蛋,仲有参巴酱!Menu上有标示一个辣椒仔🌶️,我就觉得辣嘅程度属bb辣🙈 唔知系咪要迎合香港人囗味呢?如果个仁当牛肉可以再调味重啲,辣啲就好喇😎 肉就得两嚿,其余都系牛筋。个椰浆饭落咗少少斑兰,所以变咗绿色。至于味道都系属于淡味,无乜椰香。参巴酱就几重虾味且一啲都唔辣,同我以前食开嘅唔同。个虾片嘅虾味就好薄弱喇;花生&干鱼仔就几香口;蛋属普通烚蛋。青瓜个样好似一早切定咗,放咗喺室温好耐咁,所以无食😗好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)❤️ 马拉沙嗲串烧 (猪/ 牛/ 鸡) 6串 $85 沙嗲串烧只要系个酱ok嘅话多数都好难会难食!而呢个酱系完全合格
❤️ 辣死你吗 配仁当牛肉 $58
好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)
❤️ 马拉沙嗲串烧 (猪/ 牛/ 鸡) 6串 $85
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
❤️ 峇拉煎炸鸡翼 $45
好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)
❤️ 椰香咖央多士 $28
好食度:⭐️⭐️ (2/5)
❤️ 马来西亚拉茶 (冻) $19
好食度:⭐️⭐️ (2/5)
餐厅推荐度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)
食完成餐得出嘅结论:好似被过份吹捧㖞...🙈 我又觉得唔算系好正宗,所有嘢都偏淡味,一系就好甜。不过今次无试佢哋嘅肉骨茶,可能下次试埋会俾高分啲挂。