2014-11-01
好耐冇写食评,因为近年帮衬嘅舖头大部分都味道、服务不过不失。但今晚遇到好难得嘅惊喜之店,帮衬完要即刻分享!星期5 (halloween) 晚上7点左右黎到,舖头大概坐左5成人,净低有唔少俾人book 左,但都立即有位,仲要2个人可以坐4人位,舒服d.我地叫左1份$80 吉列猪定食同埋1份$160嘅吉列虾+忌廉蟹肉。价钱黎讲猪个份真系偏平。先讲个面豉汤, 一坐低已经闻到隔离位个碗好香! 超期待咁打开,个色同个味都同平时嘅唔同!! 唔系劲加面豉得出黎嘅浓味,但好多料“肴”出黎嘅香味! 2份吉列都炸得好松脆,仲要完全唔觉佢油!个虾亦好爽口!! 虽然个猪唔系厚砌个d, 但以呢个价钱,已经好满足! 唯一系个忌廉蟹肉可以加多小小蟹肉整。食物系重要,但我相信态度更影响客人回头率! 个个waitress 都有礼貌, 唯一一位男士更加会同客人讲下笑,气氛轻松d~ 我地食完走个阵已经有人系门口等位,但头先从来冇人要求我地让出2个空位之外,我埋单时多咀问佢地冲茶嘅茶叶有冇得卖(因为觉得好好饮,想买番公司冲), 佢冇嫌我烦不特止,就算佢地唔卖,都走入厨房拎个原装出黎比我影低!呢度d位唔会好密,坐满人亦唔觉噪,
呢度d位唔会好密,坐满人亦唔觉噪,大家冇咁焗促。
绝对会回头嘅一间餐厅,但眼见佢冇一般嘅尖咀餐厅咁旺,希望唔好下次返黎已经挨唔住贵租88左,一定要上黎话比大家知好值得去试!!