2023-10-06
1977 浏览
依间寿喜烧系同事推介,冇谂过一试就爱上。一个月就食左2次,都唔知点减肥😭先讲我钟意依度嘅原因:1)冇限时任食作为premium line,依度都几重视顾客体验❤️,就算系任食都剩系做1 round。夸张啲讲可以由6点坐到10点。出面就算系贵啲既sukiyaki大多数都会做2 round,更加唔好讲烧肉任食好多时都限时100分钟,倾得计黎又食唔饱。而且依度环境算开扬同舒服,同朋友坐系度吹水真系一流🤤2)唔使排队牛阵虽然大家都识,但因为咁令大家觉得佢行平价路线,反而冇乜人知佢有premium line✨大家又会觉得俾600蚊有更好既选择,所以好易book到枱🥘而且都唔知系咪好事,感觉两次食都唔系full house😭3)一鸡两味依度主打寿喜烧同shabushabu。如果寿喜烧烧㶶左中途可以换一次锅或者可以转一次shabushabu,所以真系唔好烧㶶个锅🔥肉我会推荐寿喜烧煮,菜我就会推荐shabushabu。一餐可以有两种享受,感觉上好丰富❤️讲完优点就介绍食物:依度野食分左前菜(蟹膏豆腐,龙虾沙律,海蜇)前菜好出色。蟹膏豆腐嘅蟹味好浓,龙虾沙律会食到有爽弹嘅龙虾肉🦞,海蜇就一般。就算系前菜,但
先讲我钟意依度嘅原因:
1)冇限时任食
作为premium line,依度都几重视顾客体验❤️,就算系任食都剩系做1 round。夸张啲讲可以由6点坐到10点。出面就算系贵啲既sukiyaki大多数都会做2 round,更加唔好讲烧肉任食好多时都限时100分钟,倾得计黎又食唔饱。而且依度环境算开扬同舒服,同朋友坐系度吹水真系一流🤤 2)唔使排队
3)一鸡两味
依度主打寿喜烧同shabushabu。如果寿喜烧烧㶶左中途可以换一次锅或者可以转一次shabushabu,所以真系唔好烧㶶个锅🔥肉我会推荐寿喜烧煮,菜我就会推荐shabushabu。一餐可以有两种享受,感觉上好丰富❤️ 讲完优点就介绍食物:
依度野食分左前菜(蟹膏豆腐,龙虾沙律,海蜇)
刺身🍣(我推介带子同油甘鱼)
天妇罗🍤
天妇罗我觉得质素一般,食材嘅鲜味唔太食到,如果想食多啲肉我觉得可以skip
肉🐂(A3/A5 和牛,猪,鸡)
489蚊套餐嘅牛系A3,589就系A5,下面有我,两次食嘅比较图。两款嘅肉都好正。如果A3嘅话就比较撞手神,时肥时唔肥,有时一碟靓可以拍得住A5,但有时一碟又会差啲,不过肉味会比起A5多啲🥩
野菜拼盘🍀
甜品🍬
题外话/补充资料:
出面好多寿喜烧都会有厨师帮手烧,本身寿喜烧嘅技术门槛会比较高,所以好多人未必会尝试。但我觉得呢度任食嚟讲真系值得一试,好抵食🤤