2022-01-26 503 浏览
见到身边的朋友个个推荐都知「悦」唔简单,幸好有晚市前改左几次时间都食到晚餐,知道而家推荐你想去都未得,不过你bookmark住先,又或者外卖都得㗎。以传统粤菜为基础,多到数不清的更是大量的功夫粤菜。两位大厨欧阳松基师傅及点心师傅陈世辉同样入厨超过四十年,今次主力品尝前者的作品。几多人推荐过的脆皮葱油鸡,以炸子鸡作基础的菜式配以两款「葱油」,可能你话有乜特别,但系个鸡皮真心脆到一个点,鸡肉滑得如小朋友的肌肤般,两款葱油干葱酱及青葱油送鸡送饭都系令你停不了之选。当晚做出色的必系猪肚凤吞燕,猪肚入面包住左海量官燕,个汤甜得很,每秒感受到嘅系鸡肉同猪肚嘅鲜甜,而猪肚系我食过最过最正嘅汤料,软绵绵得很。砂窝蟹粉炒饭邪恶到一个点,加上蟹粉落个海鲜炒饭到,粒粒弹牙又感受到师傅嘅功架,实在每啖都感受到幸福。其他如豉油皇香煎日本淮山、金梅陈醋咕噜肉、原件鲍汁虾籽柚皮 、高汤千丝日本大根 、鱼汤京都腐竹浸葛丝都大推必吃。详细食评,去我到睇blog啦。

详细食评,去我到睇blog啦。