2022-06-10
环海大厦隐身尖沙咀闹市, 只要你肯发掘, 就会揾到正野!Season Plus系我近来食过最中意既酒吧餐厅, 酒同蚝都好高质, 没有之一!餐厅装潢有情调, 楼底高空间感大, 加上昏黄灯光, 整体感觉舒适。讲到酒, 一定系$188 Free Flow, 任饮包括Cocktail, whisky, gin, vodka, 白酒等等, 如果单叫饮两三杯已经超过左$188, 所以如果一心想黎慢慢叹酒, 同朋友谈下心, 你知点拣啦。好中意佢既cocktail可以自己配搭, 仲有果汁做成既冰粒, 岩哂比较中意清新口味既我。好似依杯Tokyo Night, 用左柚子vodka配苹果冰粒, 香甜易入口又不失酒味。Lemon Vodka配菠萝冰粒, 好有夏日气息。依度既生蚝亦可以话系我近期食过最Top最新鲜既一间。美国中码生蚝爱尔兰生蚝No.0南非生蚝No.1美国中码生蚝口感较软腍, 带淡淡海水味。南非生蚝蚝味清新, 带海水味, 中意佢既after taste比较强。爱尔兰生蚝No.0虽然知道生蚝唔一定大先好, 但我自己都偏爱大size既蚝,好中意成口满满蚝鲜味既感觉! 而且依款蚝爽身得黎入口甘甜,
Lemon Vodka配菠萝冰粒, 好有夏日气息。
依度既生蚝亦可以话系我近期食过最Top最新鲜既一间。
美国中码生蚝
爱尔兰生蚝No.0
南非生蚝No.1
美国中码生蚝口感较软腍, 带淡淡海水味。
爱尔兰生蚝No.0
虽然知道生蚝唔一定大先好, 但我自己都偏爱大size既蚝,好中意成口满满蚝鲜味既感觉! 而且依款蚝爽身得黎入口甘甜, 非常满足!
整盘生蚝新鲜度极高, 不夸张好似岩岩系海度捞上黎咁, 细心留意, 轻轻一掂蚝身, 裙边位会郁, 证明真系好新鲜。
最后想选下店员service好好,有礼貌有笑容之余,仲听到经理同d客介绍生蚝,好nice👍🏻