2019-08-23 150 浏览
今日约左个旧同事黎呢边食野,呢到好近海边,好舒服,环境亦好清幽。呢到嘅lunch set 都好抵食,加沙津都只系$10。我叫左个炸鱼薯条,一向都几钟意食炸鱼薯条,因为唔单止夹,仲好香口,而呢份炸鱼薯条亦做到呢样野。一切开,炸鱼已经冒紧热气,表示系新鲜炸起,加上鱼肉炸得好幼滑,而薯条就炸得好香脆,系一份几高质既炸鱼薯条。 而朋友就叫左个日式咖哩和牛汉堡茄蛋珍珠饭,成个饭制法好简单,但质素一D都唔普通。和牛汉堡质感好结实,食落好有满足感,加上日式咖哩味道好香浓,而且浓而不辛,好易入口又唔会盖过汉堡既味道,配搭得非常好。 沙律配搭得几好,而且蔬菜都好新鲜。 呢到嘅饮品都好多款,我地拣左个薰衣草柠檬花果茶,薰衣草味道都几浓,而且浓得黎又好清香,配埋淡淡既茶香味,又解腻又好饮。 呢杯朱古力都算系一个亮点,虽然饮完发觉只系用朱古力粉冲,但一D都唔输蚀,因为朱古力冲得好幼滑好creamy,加上榛子味道好香浓,算系平民版既高质朱古力。

沙律配搭得几好,而且蔬菜都好新鲜。