2021-09-13
去左万丽海景staycation,附近又无咩食,游水果阵经过呢间BBQ自助晚餐,咁岩问职员zip到位,就决定食佢啦。$490+1/成人食物款式唔算多,但友人话呢间系全香港比较罕见有BBQ烧埋比你食既放题。另外佢嘅特色就系用炭火嚟烧。所以如果同长辈嚟佢一定会系咁叫你唔好食㶶嘢🤣冷盘就有海鲜、烟三文鱼同埋沙律,海鲜方面:蟹甜,有肉,螺有沙、青口一般、虾算弹牙的。烟三文鱼就有点差,唔太好味,沙律菜就正常,烟肉好脆口同埋配嘅芝士竟然系一块块,好少自助餐系比到一块块配菜芝士。跟住就到主食,烧牛肉,烧三文鱼,烧鱿鱼,要鸡翼,啤酒烧鸡,烧猪颈肉,烧秋葵,烧茄子烧青椒等等。。。最犀利系真系食到佢炭烧既香味,猪颈肉三文鱼最出色,鸡滑但无乜调味。鸡翼加多少少蜜糖更加好。成个过程其实系等厨师烧好,然后即刻夹就好好食。本来好想食茄子,但系见到个盘上面得条烧咗好耐、唔热同好㶶既茄子,就问厨师,但佢唔系拎新烧比我地,而系指返盘内既茄子,话系呢条,唔知系食晒但无返货,可惜食唔到。。。佢仲有一个区系专系俾小朋友食,有薯条有麦乐鸡有Mac and cheese。。。仲有得自制汉堡饱,佢个芝士肠真系史上第一好食,食完返唔
佢仲有一个区系专系俾小朋友食,有薯条有麦乐鸡有Mac and cheese。。。仲有得自制汉堡饱,佢个芝士肠真系史上第一好食,食完返唔到转头。另外仲有冬荫公汤,不过味道麻麻,饮左两啖就放低。。。
而甜品就。。。算啦 室外地方,甜品由冻都变暖。。。暖就好难食。。。
因为生日仲送左个cake比我地,无订到都送真系好窝心,服务真系一流,仲主动帮我地影相。