2023-01-18 396 浏览
Samsen 泰面地址: 湾仔石水渠街68号地下#yauyau_湾仔呢间餐厅连续几年都有米芝连推介,今次我哋除夕五点九去到排队,开铺就有得入去食,大概七点三食完出面条队都有五六枱,唔想等位要早啲嚟啦。🍖🍖炸猪颈肉配蕃茄酱 $88猪颈肉本身油香都重,但系厨师落咗好多香叶落去同佢一齐炸,出嚟个效果系锦上添花,每啖都系甘香酥脆 ,再劲嘅就系佢个蕃茄酱,点埋佢食甜甜酸酸,食完唔觉得有炸嘢嘅油腻感觉,直程系画龙点睛。🥬🥬泰式炒通菜 $88佢炒得好香口,落辣椒嘅份量啱啱好,辣到喉咙有感觉,但系又唔会辣到要即刻拎水饮。🍲🍲虎虾金边粉 $148食落好重蛋香味,配料落咗好多,有四只虾,跟住每啖都食到有芽菜,好爽口又可以冇咁济,旁边仲有啲青瓜可以解腻。🥤🥤金橘柠檬梳打水 $48嘢饮冇食物咁出色,呢杯野有啲甜,金橘柠檬味冇咁出,可以skip,唔系太过特别要试。🍨🍨椰子雪糕 $78上面杯野饮平平无奇,呢个甜品就系必食item,一定要叫,雪糕嘅椰子味劲重,钟意饮椰子水嘅人一定会钟意,而且又唔会太甜,食落去就系椰子肉浸味,但系变咗雪糕版。餐厅另外有收加一,中间有好主动加水同问吓你好唔好食咁。味道: 4.5/5服务
Samsen 泰面
地址: 湾仔石水渠街68号地下

#yauyau_湾仔

🍖🍖炸猪颈肉配蕃茄酱 $88

🥬🥬泰式炒通菜 $88

🍲🍲虎虾金边粉 $148

🥤🥤金橘柠檬梳打水 $48

🍨🍨椰子雪糕 $78

餐厅另外有收加一,中间有好主动加水同问吓你好唔好食咁。

味道: 4.5/5
服务: 4/5
环境: 3.5/5
番兜: 4.5/5

#湾仔美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #湾仔泰国菜 #泰国菜