2024-04-26 59 浏览
今日约朋友喺沙田新城市广场食午饭,钟意食鱼嘅友人带我试咗过江龙烤鱼名店探鱼。店内装修主要以红色为主,感觉火辣。烤鱼有多种选择,朋友点了唔辣的金银蒜香味烤鱼。选鱼方面,我哋点了宁波鱼,鱼肉较软及少骨。之后,可以为烤鱼锅加上不同的配料,我哋就健康咁拣咗加大白菜。金银蒜香味烤鱼,配宁波鱼$298烤鱼锅锅大,鱼亦大,中间铺满蒜香及两条长茄子🍆,我们点的大白菜则放在鱼底,清新鲜甜。爆浆鸳鸯糍粑 $58口感Q弹, 炸得外脆内软,啖啖芝麻香味,一口咬开有流心馅料流出,两款唔同的味道,烟烟韧韧,啱晒钟意Q弹口感嘅我。绝绝子爆汁炸鸡 $58外型迷你可爱,每件鸡都有纸包住,配上甜酸酱,香脆啖啖肉。任食自由配搭冰粉($6位)食完热辣辣嘅鱼锅及香口嘅小食后,最啱出去冰粉自助吧,自由配搭返碗冰粉做甜品,任食唔嬲。今餐很满足,吃到啖啖鱼肉的鱼锅,甜品以冰粉作结,中和了鱼锅及小食嘅刺激。

金银蒜香味烤鱼,配宁波鱼$298

爆浆鸳鸯糍粑 $58

绝绝子爆汁炸鸡 $58

外型迷你可爱,每件鸡都有纸包住,配上甜酸酱,香脆啖啖肉。

任食自由配搭冰粉($6位)

• 冰粉