2022-08-15
返乡下食嘢先🤣📍うまい鮨勘 Umai SushiKan以前成日都同好姊妹们一齐旅行食好嘢, 而家唯有食下日本野当去咗😅 行完街见到餐厅门口有得食Omakase, 大家双眼们都已经发光👀😂, 仲要有得拣寿司🍣或者串烧🍢set, 大家就一致认同去试试先😆一入到餐厅,感觉好像置身在东京一样😏室内大部份都用上木材设计🪵, 而家大部份都系包厢, 坐得好舒适, 与朋友们聚会真系一好好嘅地方👍🏻🥰Menu - 串烧13串 Osusume Kushiyaki Koosu 🍢💕心大心细下, 我最后决定拣咗串烧Omakase😅▪️前菜 有面豉酱姜苗 🍅 枝豆🫒 姜苗比较少食, 藠头味道, 好特别👍🏻▪️🐔🐷串各十串🍢 有照烧免治鸡肉丸串, 日本大葱🐔串, 盐烧🐔下脾串😋 鸡肉有弹性而嫩滑, 调味恰到好处, 免治鸡肉串好出色, 入面食到🐔软骨, 增加口感, 不错👍🏻▪️汁烧🐔肝串, 盐烧鸟皮, 七里香串, 芥辣姜蓉烧鸡胸串🍢 , 鸡皮烧到脆卜卜, 没有半点油腻的感觉, 非常香脆, 本身唔食🐔皮内脏的我,都一口接一口, 好好食😋有惊喜👍🏻😍▪️仲有🐔肾串, 🐷黑豚肉串, 我的至爱手羽先🥰
📍うまい鮨勘 Umai SushiKan
💕心大心细下, 我最后决定拣咗串烧Omakase😅
▪️前菜
有面豉酱姜苗 🍅 枝豆🫒
姜苗比较少食, 藠头味道, 好特别👍🏻
▪️🐔🐷串各十串🍢
🐔串烧十串
🐔串烧十串
▪️仲有🐔肾串, 🐷黑豚肉串, 我的至爱手羽先🥰
全部都做好出色😋
🐔🐷串烧十串
▪️主角嚟啦😂有烧鲍鱼🦪, 盐烧大虎虾🦐
食材极新鲜, 烧鲍鱼超级嫩而有弹性, 没有过份调味, 食到鲍鱼本身的鲜味, 值得一赞👍🏻😍 烧虎虾十分弹牙, 浓浓的虾味充满口腔, 还有虾膏😋火喉控制得好好, 没有烧到干身, 超级不错😃正👍🏻
鲍鱼大虎虾串
🦪鲍鱼𠝹哂花🌸好靓呀💕, 好贴心切到一片片好易入口😋
鲍鱼串
▪️A4日本和牛串
最后一串, A4日本和牛串, 一上枱已闻到浓浓的和牛香味, 一入口已感觉好嫩, 牛脂系口入面溶化😚, 不得了😍
A4日本和牛串
▪️🐥鸡白汤面
最后来个我都好期待的🐥白汤拉面作结尾, 浓浓的鸡白汤配上慢煮鸡肉, 溏心蛋🥚, 好满足呀😃
鸡白汤面
▪️甲罗烧🦀
我们还额外order咗甲罗烧, 一上枱大家已”wa wa”声, 貌相超级吸引, 差点还忘记”相机食先”🤣多🦀肉呀😍浓浓的🦀膏配上蟹子蟹肉搅拌一起食, 不得了😋好想下次再嚟食呢个🥰😋
甲罗烧
▪️日本绿茶雪糕🍵🍨
最最最后嚟个绿茶雪糕, 太完美啦🥰😍👍🏻
大家都好满足,💕返咗乡下一转, 十分满意这晚的食物🥰无论餐厅环境和食材都好好, 员工服务都好殷勤👍🏻好有日本气氛😚 非常适合三五知己和一家大细嚟聚餐, 一致认为下次会再嚟试下其他食物😍😋
日本绿茶雪糕