2019-01-09 256 浏览
KFC分店众多,唯独大角咀多年来未有得食鸡,望穿秋水卒之等到了,紧系拿拿声走去帮衬。呢间位于港湾豪庭商场地铺的KFC唔算很太,但吸引到一大班正值发育阶段的中学生捧场。柜面有三部自助下单机,据外国研究发现轻触式屏幕表面含大量细菌,卫生程度堪忧,好在隔离有部自助洗手机供贵客食鸡前洗手,非常贴心。开餐啦,拣左牛油蜂蜜脆鸡,磨菇饭,加只葡挞,好香牛油味,再加埋蜜糖,个味几夹,可惜块脆鸡皮同鸡脾太易分离,鸡还鸡皮还皮咁,豪无默契可言。磨菇饭一贯地唔够汁,可幸的是葡挞够热炖蛋够嫩滑。见隔留学生哥食桶饭餐,大大兜好想试下。题外话,呢间KFC好适合食二手饭,我坐到食完个餐张枱都仲未执好,好似等西利哥黎开餐咁。
牛由蜂蜜脆鸡

磨菇饭

二手饭大集荟
2019-01-09
$47.5 (午餐)