2022-06-14
知道新蒲岗好多好野食,但系奈何返工地点唔喺正新蒲岗,所以揾野食都唔太易今日咁啱想食韩国野,openrice到呢间韩食工厂就去试试~ 果然名乎其实都真系工厂咁,前铺后厨房,无得堂食,只可以外卖,就叫左个午餐便当试试佢~$57便当内容都几丰富,有半盒韩式炒粉丝,三件炸鸡,两件芝士蛋卷,四款口味kimbap (相入面系偷食左旧先影)见到佢蛋卷同kimbap系一早已经入左盒,炸鸡同粉丝就叫先放盒。要赞嘅系个炸鸡,估唔到系偏热嘅,上面辣酱唔算太辣,肉质还可以。kimbap包得唔够实,筷子夹起上嚟好容易会松散,四款味有蟹柳、吞拿鱼、牛油果、cream cheese鱼干 (应该系),我重口味啲觉得cream cheese鱼干最唔错。粉丝无特别,但系已经放凉左嘅温度。芝士蛋卷偏咸,我重口味都觉得咸,咁佢应该真系调味重手左。$57便当有多元化野食都真系几唔错,另外+$5可以换到韩式饮品。见铺头有一大铺系摆满韩式小菜,唔知系唔系小菜先系佢地主打呢,下次可以一试~
粉丝无特别,但系已经放凉左嘅温度。
芝士蛋卷偏咸,我重口味都觉得咸,咁佢应该真系调味重手左。