2020-10-13 635 浏览
本人返工附近商场有好多好多嘅小本经营餐厅, 定位年轻人为主, 顺理成章亦都有好多台式手摇饮品店进驻, 呢间壹茶一直都属于较受欢迎嘅小店, 食完午饭后都会同同事们都买一杯放响office 边做边饮, 不过大家午饭时间去要有定心理准备要等一等, 因为杯杯都要人手调制, 而且呢间小店提供嘅饮品都比较覆杂, 作为消费者当然欣赏, 因为所提供嘅饮品口感丰富而且都会睇到真材实料, 所以不时Encore咁岩今次就买左三杯, 分别系牛乳莓莓(冻), 32蚊图左1就系啦, 佢嘅草莓系新鲜打浆而成嫁, 所以会自带微微酸味, 而且份量一点都唔吝啬, 饮完两啖纯草莓之后再沟奶茶饮更好, 因为一次试哂两种味道, 不过本人中意沟埋嘅味, 中意草莓牛奶嘅都会中意, 珍珠就唔会好似老虎堂或者幸福堂咁自带好甜好甜嘅味道, 不过口感烟un 又唔算浓味, 我觉得系好事, 同埋真系好大杯好抵饮呀珍珠奶茶(热), 22蚊根据我同事所讲, 因为佢叫少奶少糖, 所以口感都好爽唔系滑嘅, 但饮落负担不大, 但同珍珠有少少格格不入, 但就饮品而言, 茶底同奶味都天然唔算刺激, 所以就咁饮都系水准之作黎珍珠奶绿(热), 22蚊另一个同事

咁岩今次就买左三杯, 分别系
牛乳莓莓(冻), 32蚊
珍珠奶茶(热), 22蚊
珍珠奶绿(热), 22蚊
另一个同事都系少糖, 佢反映系好饮, 因为本身呢间小店嘅绿茶都好浓味, 所以撞埋珍奶底就会变得比较抢镜, 珍奶底就成为左配角, 清清地饮完唔洗漱口

最后外卖埋单76蚊, 呢d 价钱应该系石门先有, 出旺区可能买到是但两杯炸
外卖自取