冻冻地最好出街食D热住食嘅餐,蒸气锅系我首选,一层一层热住食🤗我拣咗头盘系刺身,甜虾size好大,好鲜甜,元贝好鲜甜而且好有嚼头,另外粥底我系拣咗瑶柱鲜淮山粥底,全部系新鲜嘅材料,食落口粥好甜和绵绵嘅口感,好甜😍瑶柱好大粒排骨又好好味成个粥系超甜超好味贝壳盛盆和美国龙虾都系至尊头盘之一,扇贝好大粒肉好弹牙,好清甜,美国龙虾更加之系新鲜,蒸的时候已经见到个龙虾扎扎跳,十分钟左右就可以食喇,龙虾好弹牙食得出新鲜清甜.自选海鲜有10款拣五款,我拣咗花雕海虾仲有日本元贝,鲜鱿鱼,桂花蚌,生猛肉蟹,基本上蒸好就食得不需要加其他调味料,直接食海鲜嘅新鲜甜味,日本元贝更加系加左粉丝做底,和炒香嘅蒜蓉舖面,好野味好弹牙桂花蚌二两个份量有好多,而且摆咗金针菇做低,一齐食嘅感觉好特别,桂花蚌好脆好爽,正吖😘 生猛肉蟹睇到佢嘅卖相已经好正,好想食,蒸左10分钟后好明显见到有好多蟹膏,而且个饭充满晒蟹嘅鲜甜味,蟹膏捞饭系一流咁正虫草花鸡属于任食配料,我哋加左乌冬做底蒸熟后鸡嘅香滑落晒去乌冬度,令到乌冬好滑好入味,同埋鸡一齐食就好正啦,👍唔讲唔知,肥牛片都系任食配料、肥牛片蒸熟后厚度滑度都有返咁上下,食落口唔会

唔讲唔知,肥牛片都系任食配料、肥牛片蒸熟后厚度滑度都有返咁上下,食落口唔会觉得肥,好有嚼头,好有牛肉味,唔系用冰鲜嘅牛肉俾我地食,good吖

配菜都有甜粟米甜粟米真系好甜都系正十分钟就已经OK啦,整体经济实惠,而且海鲜真系生猛海鲜俾我地食,自己整都唔止呢个数吖😘
2017-12-14