2018-07-04
今日星期六, lunch hour嘅机场系最peaceful的;附近Office放假, 晨早搭飞机嘅人飞唒, 喺完全唔使等位嘅情况下有枱, 系一件几咁完美嘅事. 其实好想食楼上food court Swasdee, 但想坐得舒服啲.^职员lunch已经无左free drink了^冬荫功汤金边粉 (HKD50)几大碗, 香喷喷冬荫功香料汤底, 鲜虾大只食落仲好爽tim, 而且食极都仲有, 好足料, 菇类切到好大粒, 索唒冬荫功汤味道, 平时觉得臭嘅芫茜, 今次d竟然一d违和感都无, 辣度十足, 拣金边粉(有河粉/ 米线/ 檬粉/ 粉丝/ 米粉) , 钟意佢无河粉咁肥腻+质地.泰式炒通菜 (HKD60)好香嘅蒜味, 通菜炒得好林好易吃, 够唒醎香, 平时屋企炒唔到li啲咁够镬气嘅菜, 份量就....点独我地碟菜小过隔离枱gei -_-题外话: 阿姐嘅态度真系超级恶劣呀! 不过唔系对我地,因为我地乖乖一睇就可落单, 其他人问下啲野食得未佢劲无耐性咆哮”啲野要时间煮架!!”Menu亦都confusing, 如果无连饮品, 唔应该写上”餐”字.
^职员lunch已经无左free drink了^
冬荫功汤金边粉 (HKD50)
冬荫功汤金边粉
泰式炒通菜 (HKD60)
泰式炒通菜