2022-10-25
系日本开关前book左迪迪士staycation 生日package,包晚餐,可拣喺房食或者中菜厅晶荷轩又或者食buffet。我哋拣咗食中菜,𠮶日check-in完喺酒店入边行吓Hea下跟住6:00就去食晚饭,因为系staycation package所以晚饭有指定套餐,另外我哋就嗌多咗一份和牛粒🐮🐮前菜烧味拼盘 1/5⭐️鸡同烧鹅都唔系太热,啲肉有啲鞋,唔好味。雪燕蟹肉东茸羹 5/5⭐️呢个汤羹温度够热,调味适中,啖啖冬瓜肉几好味😋烧汁京葱炒豚肉拼碧绿干烧虾球 4/5⭐️够镬气,豚肉京葱吸哂酱汁好入味;同埋虾球辣辣地几开胃。炒和牛粒 4/5⭐️道菜个全名唔记得咗,不过系好似四川烧烤辣辣地𠮶啲调味,和牛粒入口都几淋,谂唔到个份量有咁大碟。虫草花雪莲子浸时蔬 3/5⭐️未食过雪莲子原来系硬硬地有啲咬口,菜既份量都几多👍🏻蟹子金瑶海鲜炒饭 4/5⭐️普通炒饭,够热够镬气就好食。陈皮红豆沙汤圆4/5⭐️够热唔太甜唔错👍🏻服务 4/5⭐️员工都几有礼貌,我哋一入座就安排窗口位俾我哋。上菜速度,可能因为嗌套餐速度都几快。总括嚟讲,因为无特别抱住好大期望嘅心态去食呢个套餐,所以体验都唔错;食物质素正常;员工服务态
前菜烧味拼盘 1/5⭐️
鸡同烧鹅都唔系太热,啲肉有啲鞋,唔好味。
雪燕蟹肉东茸羹 5/5⭐️
呢个汤羹温度够热,调味适中,啖啖冬瓜肉几好味😋
烧汁京葱炒豚肉拼碧绿干烧虾球 4/5⭐️
够镬气,豚肉京葱吸哂酱汁好入味;同埋虾球辣辣地几开胃。
炒和牛粒 4/5⭐️
虫草花雪莲子浸时蔬 3/5⭐️
未食过雪莲子原来系硬硬地有啲咬口,菜既份量都几多👍🏻
蟹子金瑶海鲜炒饭 4/5⭐️
普通炒饭,够热够镬气就好食。
陈皮红豆沙汤圆4/5⭐️
够热唔太甜唔错👍🏻
服务 4/5⭐️
总括嚟讲,因为无特别抱住好大期望嘅心态去食呢个套餐,所以体验都唔错;食物质素正常;员工服务态度几好,整体不过不失。