2021-07-14
今次到 Big4黑妹M👧🏽与朋友入迪士尼食晚饭🥳由于不是酒店住客, Book平日晚上云龙轩餐厅,要等三个星期先有位🪑😟去到见唔算太满座,可能酒店预留枱比住客晚餐。餐厅职员话用膳时间90分钟,但最后我地坐左2个钟都冇赶我地走☺️中菜餐厅天花吊起飞龙🐉风筝的布置,装潢有著浓浓的中国风。🔸 黑松露花胶蟹肉羹 $128微香的黑松露配上啖啖蟹肉🦀,但羹既味道比较淡,欠缺蟹肉鲜甜的味道。🔸 雪莲子云玉带牛肉羹 $98入口滑溜,啖啖肉,足料。🔸 花胶和牛春卷🐂 $98春卷长条幼身,外表炸到金黄酥脆,内馅配上一条长牛肉,花胶就略为少。🔸 金箔五色鲜肉小笼包 $98小笼包热辣辣,皮薄一口咬落去,肉嫩但唔算爆汤,味道偏淡,食唔出本身的味道🙊🔸 冰梅榄角骨🐖 $198猪肉半肥瘦适中,冰梅酸酸甜甜,非常开胃惹味。🤤🔸 石窝茶树菇爆牛肋肉🐂 $238茶树菇味道鲜美,牛肋肉好腍,唔会烟韧虽然石窝上菜,但因为酱汁比较多,食到最后,茶树茹同牛肉都唔会干身👍🏻🔸 云龙轩炒饭 $288职员上菜一刻,大家都 “wow😯” 左一声,放下筷子🥢,秒拎电话拍下烟雾离漫一刻💨炒饭有龙虾肉、蟹肉、菜粒、蛋白、最后有少许要瑶柱葱粒作点缀
今次到 Big4黑妹M👧🏽与朋友入迪士尼食晚饭🥳
去到见唔算太满座,可能酒店预留枱比住客晚餐。
中菜餐厅天花吊起飞龙🐉风筝的布置,装潢有著浓浓的中国风。
🔸 黑松露花胶蟹肉羹 $128
🔸 雪莲子云玉带牛肉羹 $98
入口滑溜,啖啖肉,足料。
🔸 花胶和牛春卷🐂 $98
春卷长条幼身,
外表炸到金黄酥脆,内馅配上一条长牛肉,花胶就略为少。
🔸 金箔五色鲜肉小笼包 $98
小笼包热辣辣,皮薄
一口咬落去,肉嫩但唔算爆汤,味道偏淡,食唔出本身的味道🙊
🔸 冰梅榄角骨🐖 $198
猪肉半肥瘦适中,冰梅酸酸甜甜,非常开胃惹味。🤤
🔸 石窝茶树菇爆牛肋肉🐂 $238
茶树菇味道鲜美,牛肋肉好腍,唔会烟韧
🔸 云龙轩炒饭 $288
炒饭有龙虾肉、蟹肉、菜粒、蛋白、最后有少许要瑶柱葱粒作点缀
炒饭粒粒分明,够镬气,份量都算多🤤
🔸 杞子冻糕 $48
入黎迪士尼餐厅食饭,当然食米奇造型食物🐭
小菜难有米奇造型,所以叫甜品
冻糕外表晶莹剔透,清新的桂花香味,冰凉口感味道为今次晚餐划上完美句号。😆