2008-05-27 16 浏览
本人实在系一个寿司狂, 无时无刻都会想去食寿司. 我同阿细由中环IFC的分店开始已经好支持千両, 虽然佢同元气同group, 但系讲到quality的确比元气好好多倍, but价钱只系贵左少少jei, 食物又真系非常新鲜, 所以千両自然变左我食寿司既首选.有晚放工去到CWB都已经8点几, 去到千両都要等左成个钟左右先入得, 唔紧要啦, 想食好野系应该付出o既.o个晚我地食左:1) 软壳蟹手卷 ($18)- 软壳蟹一定系刚刚炸起, 够热够香, 紫菜仲要好脆, 加埋好好味的牛油果, $18起值!!2) 他他牛寿司 ($25)- 可能系香港最好食的他他牛, 入口好香牛味, 又够"lum", 令人再三回味~3) 甘虾刺身 ($38)- 我劲钟意食虾, d甘虾大大只好多肉, 又甜又新鲜, 正!4) 带子寿司 ($25)- 佢既带子唔系sell大只, 但系就非常鲜甜, 唔点太多wasabi同豉油仲好食!!5) 辣味三文鱼军舰 ($14)- 唔好以为元气的寿司就一定唔好食, 呢个招牌菜一直都系我至爱, 必食~6) 仲有好多千両, 例如三文鱼, 枪鱿鱼, 鳗鱼等等7) 西柚烧灼 ($28)- 我好欣

本人实在系一个寿司狂, 无时无刻都会想去食寿司.
o个晚我地食左:
1) 软壳蟹手卷 ($18)

2) 他他牛寿司 ($25)
3) 甘虾刺身 ($38)
4) 带子寿司 ($25)
5) 辣味三文鱼军舰 ($14)

6) 仲有好多千両, 例如三文鱼, 枪鱿鱼, 鳗鱼等等
7) 西柚烧灼 ($28)
- 我好欣赏佢地有provide d 啤酒以外的饮品, 有好多烧灼cocktail俾大家拣. 我就order左呢个西柚烧灼, 有成半个新鲜西柚俾你自己榨, 自己可以control个taste, 觉得几好饮呀!
而家写紧食评都流哂口水, 一于听日去食先!!!