2024-07-06 274 浏览
在红磡黄埔遇上了「遇见小面」,这间在内地拥有超过200家分店非常人气,招牌红碗豌杂面及酸辣粉月销逾20万碗,遇见小面主打重庆小面外,冒菜、伴面、酸辣粉、烤鸡同为餐厅招牌菜,另外仲有抄手、烧烤、小吃、特式饮品等,超级喜欢食麻辣小面嘅我,今日就嚟到朝圣,估唔到价钱非常亲民,性价比超高👍🌟脆皮半只鸡麻辣小面套餐 $ 56🍜麻辣小面正宗老重庆味道,最喜爱红油的颜色,小面面条爽口又弹牙,换上重庆辣口味的汤汁,香辣惹味,小面中的芫荽、豌豆、花生、榨菜、芝麻等配料更是这碗面中的灵魂,真心推荐非常美味,喜欢食辣嘅朋友千祈唔可以错过🍗脆皮半只鸡这个也是每台必点,鸡的大小适中,半只最啱一个人食,鸡皮好香脆,肉质嫩滑得来又咬口,味道咸香咸香够晒入味🥤冻柠檬茶有点像港式柠檬茶,但味道更重柠檬茶香,而且太甜,食完辣嘢饮就最啱🥔锅巴土豆$ 18这个更是惊喜的味道,薯仔外酥内软,换上店舖自家制嘅香辣酱汁,好食得完全停唔到口

🌟脆皮半只鸡麻辣小面套餐 $ 56

🍜麻辣小面