2018-09-26 244 浏览
前几日去将军澳探朋友,之后朋友爸爸请左我食唔同既中式糕点,原本我麻麻地呢d甜品,但食完之后上左瘾咁,好好味!所以我今日再黎将军澳,专登坐小巴黎坑口买清心斋既糕点食,系一吃难忘既味道😭😭今次都系买返上一次食既味,紫色:香芋糕白色:马荳糕黑色:芝麻糕粉色:红豆糕四款都好好味,首先香芋糕好香,甜度适中,食落有小小绵绵既质感,好似食紧香芋糊咁,口感好正,中间仲会见到一粒粒好细既芋头粒,可见用料都唔马虎👍🏻马荳糕食落好清新,马豆硬度岩岩好,不错!之后就到我最钟意既黑芝麻糕,呢个质感较有弹性,好似食紧实版既啫喱,不过系我钟意既,黑芝麻味好浓,甜度刚好👍🏻最后系红豆糕,质感都系比较实,红豆份量都几多,煮得岩岩好唔林,好好味!下次经过坑口一定会再入去买!
今次都系买返上一次食既味,
紫色:香芋糕
白色:马荳糕
黑色:芝麻糕
粉色:红豆糕
马荳糕食落好清新,马豆硬度岩岩好,不错!
下次经过坑口一定会再入去买!