2022-08-13
食完饭未够喉,食少少甜品就最岩!今晚系铜锣湾食完野行过位于时代广场嘅蛋糕店 “La Famille”,见到d蛋糕好靓好吸引,就即刻买左几个返去同屋企人一齐试下日本日向夏蜜柑 “La Famille” 嘅主打当然系一个个外型十分精致又靓嘅戚风蛋糕啦,配合返炎炎夏日,我就拣左望落好有夏日风情又清爽嘅“日本日向夏蜜柑“戚风蛋糕清向夏日蜜柑铺系面头配上少少cream食落好甜度刚刚好,甜而不腻,岩晒我因为我最怕蛋糕过份地甜食几啖就食唔落。细细个迷你蛋糕岩岩好,朋友/一家人一齐食每人叫一款,一齐试下唔同嘅味就岩晒啦!英国伯爵茶巴伐利亚呢个巴伐利亚一定十分吸引到女士们眼球,晶莹剔透嘅巴伐利亚望落去就好似一个Mini Garden咁﹐面头除左有starberry,blueberries等新鲜水果之外,仲有食用花令到佢嘅外型更加吸晴!一食落去就系香浓嘅伯爵茶味,食到底就系用香浓鲜奶做成嘅Mousse,配埋顶层嘅berries,绝对值得一试!下次行过Times Square就可以试试佢啦!
日本日向夏蜜柑
英国伯爵茶巴伐利亚
下次行过Times Square就可以试试佢啦!