2022-08-07
La Famille 🎂🤍……….今次同朋友去staycation,专登买咗几个蛋糕一齐食!有时想食蛋糕又想打卡/庆祝,都会谂起去买La Famille嘅迷你戚风蛋糕食!三个人拣咗四款口味嘅蛋糕,今次其中有两款系新口味 - 法式柠檬挞和伯爵夫人。La Famille嘅蛋糕细细个,一人食一个都得,又可以同朋友一齐share食不同款嘅口味,好满足😍……….🍋法式柠檬挞 $64🌟•推荐!今次新出咗柠檬挞口味,当然要试下!食完之后令人有意外惊喜!蛋糕顶上有柠檬慕丝同忌廉,底层仲用消化饼做嘅传统柠檬挞嘅饼底。整体感觉好清新,酸酸甜甜,食唔停口😍🫖伯爵夫人 $64•呢一款系La Famille新出嘅口味!卖相相对下精致吸引,好适合打卡!蛋糕上晶莹通透嘅柚子味啫喱同忌廉,戚风蛋糕有少许伯爵茶香味☺️💜大甲香芋黑糖麻糬 $64•蛋糕内涵入面有黑糖麻糬,食落好烟韧,口感好丰富。整个蛋糕味道甜甜的,香芋食落有啲似紫薯味🤣🌰冲绳黑糖栗子蒙布朗 $64🌟•推荐!蛋糕上有满满嘅栗子蓉。栗子味好香浓,口感绵密,味道一啲都唔假。切开蛋糕中间都有栗子蓉同忌廉,甜而不腻😋……….💰人均 $85/per person (3
🍋法式柠檬挞 $64🌟
🫖伯爵夫人 $64
💜大甲香芋黑糖麻糬 $64
🌰冲绳黑糖栗子蒙布朗 $64🌟
……….
💰人均 $85/per person (3人)