2021-12-03
作为一个无饭主妇,当然成日会好留意附近有咩新开既餐厅😎 今次发现左一间好高质既外卖店: Planet Foody☺️ 店舖唔算大但有立食区,主要做外卖👍 经营理念系想建构一个迷你food court,一间铺满足你多个愿望😍 所以Planet Foody同好多其他食店合作,让客人可以品尝到其他食店既美食,有台湾菜、日式丼饭、中菜、意粉、川菜等等🤔 仲有poked bowl ‼️温泉玉子牛丼 $69劲大碗丼饭🍚 牛肉同饭既份量都十分多,我谂有两碗饭😂 2个人share食绝对足够,鲜嫩既牛肉配上流心蛋,捞饭真系一流😁黑松露野菌意粉 $70Planet Foody既意粉系即叫即炒,多晒获气🔥 好喜欢依个黑松露蘑菇意粉creamy得黎唔会好heavy👍 加上海量杂菌,正呀😍家传口水手撕鸡 $68钟意食辣既朋友一定不能错过😌 好欣赏特别调制既辣汁,真系超级惹味🌶🔥 麻辣味系慢慢浸出黎,唔系好食得辣既我都争住食🙊 手撕鸡下面仲铺左芽菜、青瓜,索晒啲麻辣汁真心正😋 仲会跟面/饭,捞饭好正😋台大大鸡排 $38大大块炸鸡扒无得输,好香脆又juicy🐔 脆浆整得好不错,即使拎到番屋企冻左,都唔会淋晒👍今餐一次过
温泉玉子牛丼 $69
黑松露野菌意粉 $70
家传口水手撕鸡 $68
台大大鸡排 $38
今餐一次过食到西式、台式、日式、四川菜,好满足既一餐😎 Planet Foody黎紧仲会系唔同地方开分店,好期待呀😍