2021-09-11
话说今日经过v city,见有d饿就同太太去好钟意食既百芳食晚餐。排左阵队就入场,冇人招呼,见到有位自己行去坐低,填完野食比个女店员,佢一手抢走张纸就掉头走,已经开始觉得唔对路。我点左个牛肉面,我太太就点左个猪扒便当,唔洗3分钟便当就上桌,女店员一野掉个餐落枱,我太太比佢吓一吓,不过算,几廿蚊都唔要求有咩服务。我太太个猪扒便当,块扒好明显系收到柯打掉落炸炉度翻热,仲要唔捞上黎滴走紧d油先,直接上菜,咬落去好似食紧油咁,杯芝士奶盖茶,奶盖真心顶唔紧,饮两啖成杯掉左。而我个牛肉面另上,$72完全系超市几十蚊冷冻牛肉面水准,个汤冇甜味,牛肉牛丸普通货,算叫可以医肚。因为我地9点05分入座,店员一开始已经话40分要离开,我地都ok,食左唔够十分钟,成间舖既员工已经开始清场,又扫地又抹枱櫈,最离谱系反晒櫈上枱,问题系隔离客人仲食紧野,系想请食客食尘吗?之后大概30分我同太太都食完,谂住饮多两啖野就走,之后个女店员无啦啦走埋黎话:如果你地坐得耐,转出门口位果几张枱啦。我当场吓一跳,然后得啖笑。舖头堂食收10点,要人9点40离开已经怪,依家30分已经觉得客人阻你收工?讲真我成日帮衬希慎分店,虽然都唔
讲真我成日帮衬希慎分店,虽然都唔算得上好礼貌,不过都冇你屯门分店既咁夸张啰!