2018-08-03
我地一行六人只系普通朋友饭聚,打电话订位时个姐姐语气都好好,好有礼貌,唔会一轮咀鬼食泥咁讲完算数理得你死。8:00pm准时到达一直都冇咩问题,第一轮食左一两片鱼生,少量烧肉过后问题就黎啦。想第二轮落多少少食物,半个钟过后都冇食物黎过,大家都觉得可能人多师傅忙,得多阵都系未有食物,唯有请姐姐帮手跟跟,亦主动落多张单方便大家处理。半个钟又过左,枱面依旧吉的,唯有再跟跟。终于有东西送上枱面,系一张单,意思系叫你比钱送客。咦?系咪误会左?我应该好多order未到㖞,姐姐话:唔紧要,我帮你跟,可以慢慢坐。好呀,冇问题。大家都好爽快比左钱。十五分钟后,再有同事走埋黎。送上一张嘴脸,用不太好嘅语气讲左句:「你地够哂钟要走唔可以再坐架啦」之后用上闪电快手帮你熄炉收枱。冇问题,我地都好配合唔想人地难做。全程我地都nice同尽可能冇比压力之下去食呢餐。大家都冇出咩声,但原来个待遇都系咁。自问做过呢行都接受唔到。食物质素,同之前黎过相比已经退步左,肉质有少少暗淡。唔紧要,三百几一餐呢种质素亦系咁,限米煮限饭,将货就价好正常。不过一句讲哂:冇下次
不过一句讲哂:冇下次