2023-03-13 37 浏览
繁忙嘅尖沙咀闹市多人多车,今日嘅餐厅就喺柯士甸道一个隐蔽嘅天井地下,老实说一开始我跟Google Map去揾餐厅嘅地址都不好找,走了很多冤枉路,最后才发觉原来经过很多次,餐厅原来就在附近,让我在食评末段,简单介绍吓点样行去最方便。餐厅嘅装修都系行日式食堂风格,店面不算很大,每次只能够容纳10多位客人,好彩我地今日七点就到唔洗排队。黯然鳗鱼饭$118,呢个系港式叉烧饭同日式鳗鱼饭嘅Crossover,鳗鱼厚肉而且烧得焦香,则无谂过可以同葱油咁夹,虽然睇落食材都非常简单,但完全系白饭小偷。每次去居酒屋都会想食一串月见鸡肉棒$36,因为鸡肉棒里面有粒粒鸡软骨,口感好丰富。而店家亦标榜用新纪元鸡,安全食品等级可以放心生食。每次去日本最想乜嘢街头小食? 一定系日式可乐饼$38,蟹肉配以忌廉馅料,外酥内嫩!虽然呢间餐厅嘅食物定价都唔平但胜在白饭任添!可以食到饱为止啊~附上餐厅最大特色!就系天井之下,夜晚过嚟食晚饭有够特别。当初我喺柯士甸道一直都揾唔到餐厅嘅门面,原来柯士甸道大厦15A系喺一个铁闸入面!大家一定要认住上面𠮶张相就好转入去啦!

附上餐厅最大特色!就系天井之下,夜晚过嚟食晚饭有够特别。