提起波甚,稍为熟悉 cafe 嘅朋友应该会即时谂起佢地嘅精品咖啡、Tiramisu 或咖哩汤定食?而我赫然发现佢地有一份主食系超适合呢排酷暑享用🥰 (之前就系只著眼于上述嘅招牌菜🤭)𠮶份主食叫「蒟得喜。捞得掂」🤭,单系其色彩缤纷已叫我食指大动,将玉子、蟹柳、青瓜、甘笋、蕃茄、木耳同蟹籽配以山葵胡麻酱捞埋蒟蒻面来食,清凉可口😋主食仲包括清甜嘅哈蜜瓜👍🏻 ... 而且它仲有最大嘅优点:唔会太饱😂咁我就有空间食甜品🤭叫左份长崎出岛咖啡冻配酪农场限定北海道牛乳,面头仲有贵气嘅金箔😳食落口第一啖𠮶份甘浓直接冲击我嘅味蕾,我要食一件头先主食附送嘅哈蜜瓜来中和一下😂但慢慢食多几啖就愈来愈钟意咖啡同牛乳𠮶个化学作用😋可能因为系比较特别而且日本直送嘅食材,佢价钱比较贵 ($88),但绝对系透心凉之选,一试无妨❤️环境又舒适👍🏻呢个 lunch 真系叉满电

蒟得喜。捞得掂

长崎出岛咖啡冻配酪农家限定北海道牛乳