2023-09-01
今次食嘅系blue summer souffle set~张poster冇特别介绍啲嘢饮嘢食系咩味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)所以大家睇下面本猪介绍啦✧ Bright Summer Smoothie同张product shot有啲唔同🍸啲冰张相系白色但整出嚟系绿色嘅❎但唔紧要蓝蓝绿绿咁都好靓🩵💚仲有啲似梵高啲画添haha🖼️但提醒大家影相要快📸因为就算唔搞佢上面嚿冰沙沉落去令到下面压实咗🧊所以唔同色会捞返埋一齐味道方面就系班兰味🍃嚟之前见到有人写话系白朱古力同薄荷味本猪真心饮唔出(๑•́₃ •̀๑)𠮶块朱古力唔系黑朱古力,但又唔系话太甜🍫可能介乎40-70%啦✧ Blue Summer Mint Chocolate Souffle虽然之前都有食过佢原味同其他味但今次见有咁fancy嘅薄荷色seasonal仲加送sofina啲嘢所以都想再嚟试下🩵🧴啲饼碎好好食有盐粒味🍪本猪平时唔太钟意食饼都清晒haha朱古力有两块🍫:格仔𠮶个同特饮一样(product shot系白朱先啱haha,唔系话唔好食但重复咗所以有啲滞),但细细块有logo𠮶款食落似有冧酒味🍹至于个主角pancake本猪就觉得旺角店呢间虽然都系
所以大家睇下面本猪介绍啦 ✧ Bright Summer Smoothie
同张product shot有啲唔同🍸
上面嚿冰沙沉落去令到下面压实咗🧊
所以唔同色会捞返埋一齐
味道方面就系班兰味🍃
嚟之前见到有人写话系白朱古力同薄荷味
本猪真心饮唔出(๑•́₃ •̀๑)
𠮶块朱古力唔系黑朱古力,但又唔系话太甜🍫
可能介乎40-70%啦
虽然之前都有食过佢原味同其他味
啲饼碎好好食有盐粒味🍪
本猪平时唔太钟意食饼都清晒haha
至于个主角pancake本猪就觉得旺角店呢间虽然都系涨卜卜震腾腾,但比较重面粉味🥞
特登整多张close up俾大家睇下
首先个雪糕🍨系用真薄荷叶同朱古力再加冰打埋一齐(个冰有啲打唔混有几大嚿喺入面)🧊
呢part真心欣赏佢诚意!!
见到真嘅叶真系impress咗我🍃
而个cream虽然望落好似波子汽水但其实系薄荷味
但啲浅蓝色粒粒唔知系咪薄荷朱古力呢
食落有啲假有啲似牙膏味..
提下大家一定要着够衫都带褛🧥
事关佢开个冷气又大然后个set又冰又薄荷🥶 最后仲有张Sofina优惠券🎟️
可以行去Langham Beauty拎少少tester
然后如果你买嘢就仲有$50优惠券 埋单又食又饮又拎都系$122加一(❁´︶`❁)
绝对抵过平时食佢啲seasonal款呀~