5天前 6 浏览
其实都已经好耐冇嚟呢间新骏皇,上次估唔到佢竟然咁鬼多人,直头入去爆晒,座无虚席,仲叫我等位,但系我得45分钟之后要去接返婴儿,于是食唔到,呢次反而晏少少,三个人一齐去,反而有位。话说佢以前喺点心舖隔离原本嘅位置,我都已经食过,一路望住新骏皇开,直头睇住骏皇𠮶个招牌拆落嚟放喺地下𠮶一刻。以前一份都系食佢一个只味皇喇沙面条,这次隔咗咁多年再去,梗系又要食返,味皇喇沙,其实我觉得比较似健康版的喇沙,内里加了苦瓜、蕃茄、但有没有我最讨厌的青椒红椒,因此吃起上来相当怡人清身,本身汤底甜香,只带少许辣味,系非常之开胃。另外鸡扒而家仲有得拎相,其实以前浸喺汤入边都已经唔差,反而另上煎得比较干,不比放在汤内好,吃力不讨好,之后我都系放返鸡扒入去汤𠮶度,浸软佢𠮶层鸡皮先至食,更加好。人流唔多,阿姐都比较轻松,面露宽容。另外加咗个红油抄手,红油都唔算好辣,小云吞般的状态,内里少许肉,酸辣的味道,相当可口。除非𠮶间餐厅真系好出名得一两样嘢,否则我同太太都好少会去餐厅叫同一款食品。这是她点的猪什,好似我以前都有食过,估唔到,汤底非常清,清新,带点甜香的味道,而且猪什嘅份量多得客人,无论猪肚、定系猪润,又爽,又

以前一份都系食佢一个只

另外

人流唔多,阿姐都比较轻松,面露宽容。另外加咗个

猪什,好似我以前都有食过,估唔到,汤底非常清,清新,带点甜香的味道,而且猪什嘅份量多得客人,无论猪肚、定系猪润,又爽,又干净,非常之甜香的猪什面条。

果然冇嚟错,之后短期内都未必有机会去元朗,因此这次再来尝新骏皇王,不枉此行
用餐时段
下午茶